bjudningen

Lycka och jag testade en ny lek som bla. kallas för bjudningen.
 Leken går till så att man sitter eller står helt tyst och stilla med hunden framför sig. Sedan väntar man på att hunden ska hitta på något, typ sätta sig, lägga sig, rullar runt, ge vacker tass eller vad den nu hittar på att göra. Varje gång hunden bjuder på något, berömmer man den massor.
Leken går alltså ut på att hunden ska vara sin egen lekledare. Den ska själv fundera ut vad den vill hitta på för kul för en godisbit eller två.
Det här visade sig, inte helt otippat, vara en lek som inte alls passade min underbara lilla fyrbenta vän.
Lycka är både smart och klurig när hon löser olika uppgifter. Men för att en lek ska vara rolig för henne vill hon veta klart och tydligt vad som förväntas av henne och vad det går ut på, i annat fall har hon ingen som helst behållning av det hela. Det här var helt enkelt en lek som var lite väl otydlig och luddig i sitt upplägg för att falla Lycka smaken. Inte helt förvånande alltså, blev den här leken inte någon större favorit hos min fyrbenta vän.
 Men vi prövade den i a f och även fast leken i sig kanske inte var så rolig, var det ändå kul att pröva på något nytt :-)
 
 
Må så gott!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0