promenad med Douglas

När vi kommit hem efter en härlig lek och bus promenad tillsammans med Douglas och hans matte, somnade Lycka nöjd och belåten vid mina fötter :-)
Medan min lilla fyrbenta vän sov i godan ro, brottades jag med strumpstickor och garn, och lyckades komma en liten bit längre på tröjan som jag försöker sticka till min lilla trasselsudd *L*
 
 
 
 
Må så gott!

ett lite annorlunda garn

För ett tag sen hittade jag ett garn som, likt schack-färgen i Disneys tomteverksta, lixom hade ett färdigt mönster i sig. Det enda som behövde göras var alltså att sticka vad man behagade, och så skulle mönstret komma av sig själv! Det lät ju fiffigt och smart tyckte jag och köpte ett sånt nystan som jag tänkte att jag skulle göra en tröja till Lycka av. Men så upptäckte jag att jag inte hade något tröjmönster som passade till garnet.

 Efter att ha funderat lite, kom jag fram till att av tre mönster som jag hade, borde jag kunna få fram ett nytt som passade garnet jag köpt.

Något som visade sig vara bra mycket lättare i tanken än i praktiken.

För en van stick och mönster skapare, kan det hända att detta vore hur enkelt som helst. Men mina stickkunskaper är minimala och jag har aldrig någonsin gjort om mönster tidigare. Innan jag fick Lycka hade jag lixom knappt rört ett par stickor överhuvudtaget!

Mycket räknande och klurande blev det innan jag fick ihop något som jag tyckte borde fungera.

Två gånger har det visat sig att jag tänkt galet och jag har fått börja om från början.

Men kanske, kanske, att jag har lyckats tänka rätt hela vägen den här gången och att Lycka kommer att få sin blommiga lilla tröja tillslut!

Hoppas, hoppas att det är så!

 

 

 

Må så gott!


lugn söndag

 
Härliga promenader i trevligt sällskap :-)
Och nu mys och gos i soffan *L*
En härligt lugn och skön söndag :-)
 
 
 
Må så gott!

godisväska

Idag åkte Lycka och jag iväg till en djuraffär där vi strosade runt ett tag :-)
Det fanns hur många vill-ha-saker som helst där, men på något sätt lyckades jag motstå nästan alla frestelser och köpte typ bara det som jag från början hade tänkt :-)
Det berodde inte enbart på att jag var duktig, utan mycket var även affärens förtjänst, tror jag *L* De hade lixom inte riktigt hunnit fylla på alla hyllor, så det var lite utplockat på sina håll. Exvis så hade de ett stort utbud av fina, bra och funktionsdugliga höst och vinter kläder, men Lyckas något speciella storlek hade de ännu inte hunnit få upp på hyllorna. Personalen erbjöd sig visserligen att gå och hämta. Men Lycka har en ganska så bra bas garderob, så det tyckte jag inte att de behövde göra. Om det skulle visa sig att Lycka saknar något, vet jag att det kan finnas där och kan ordna med det då  :-)
Men när jag hittade den, förhoppningsvis, smarta och praktiska, typ, godisväska som jag har letat efter ett tag, kunde jag inte låta bli att köpa den :-)
Hoppas nu bara att den är så bra, som jag fått för mig *L*





Må så gott!

 


vilken ras?

Det händer ibland, och idag var det dax igen :-) 

Förra gången fick jag frågan om Lycka var en mini-afghan. Idag var frågan vad Lycka tillhörde för sorts pudelras *L*

 

 

 

Må så gott!

 


bra kan bli bättre

När Lycka kom hem var hon en helt perfekt åtta veckors valp *L* Mitt ansvar som matte var att se till att hon förblev så, samt att sakta men säkert lära henne allt det som jag anser att en välfungerande vuxen hund ska/bör kunna och klara av. Jag hade, precis som de flesta andra nyblivna valp ägare, stora förhoppningar och förväntningar på hur den mycket efterlängtade och högt älskade lilla valpen skulle bli som stor *L*

 När drömmen hade blivit verklighet och jag satt med lilla bebis Lycka i min famn, kändes det nästan lite skrämmande stort, skulle jag klara det? Jag visste att det skulle kräva sin underbara tid om jag, förhoppningsvis, skulle nå dit jag önskade. Så jag tänkte att om jag siktar mot stjärnorna, kommer jag bli mer än nöjd om min lilla fyrbenta vän och jag landar någonstans vid skogsbrynet *L*

Nu hade jag en otrolig tur som fick bli matte till just Lycka. Hon har en så mjuk personlighet. Hon är lätt, lyhörd och följsam. Det tillsammans med hennes kontaktsökande och stora önskan om att vara tillags, har gjort att allt har gått mycket enklare, smidigare och fortare än vad jag någonsin vågat hoppas på och drömma om :-) 

Den så viktiga vardagslydnaden fungerar bra. Men som min vän med de två stora hundarna säger, bra kan alltid bli    bättre :-) 

Så de senaste dagarna har Lycka och jag på kul lekt lite roliga lekar och på så sätt har vi finslipat en del små detaljer*S* Det lilla har gjort att bra nu är på god väg att bli till bättre! :-) 

 Lycka har redan tagit oss bra mycket längre än till det skogsbryn jag knappast vågade drömma om att vi skulle komma till*L*

Själv är jag fullt nöjd med en välfungerande vardagslydnad, så visst värmde det massor och gladde mig mycket när min vän sa att hon tycker att jag har ett ämne till lydnadstävling vid min sida :-)

 

 

 

 

Må så gott!


kärt återseende

I dag träffade vi, den en gång så lilla cockerpoo valpen, Ludde som Lycka lekte, busade och hade det så roligt med tidigare i somras :-)

Vilken glädje det blev när de två yrvädren träffades igen *S* Vad de lekte och busade runt de två energiknippena! :-D

 

                               

                              bilden är från tidigare i somras


Må så gott!

 


roliga lekar

 
Det har nog varit ganska så fint väder egentligen. Men så fort Lycka och jag har kommit ute så har det börjat regna. Även fast regnet inte verkade störa min trogna lilla följeslagare fullt lika mycket som det kan göra, så märktes det ändå att hon föredrog roliga inomhusaktiviteter framför roliga utomhuslekar idag.
Min lilla fyrbenta vän börjar nu bli riktigt duktig på både "vilken hand" och på att nicka :-)
Snart kan vi nog börja leka någon ny lek. Måste bara komma på någon kul en först :-)
 
 
 

Må så gott!
 

uppsagd med omedelbar verkan

Vi har inte kommit särskilt bra överens de senaste dryga ett och ett halvt åren, och sannolikheten att vi skulle komma att göra det i framtiden verkade inte så stor. 

När det kändes så, tyckte jag inte att det fanns någon större anledning att lägga ner mer energi på vårt samarbete. Därför sa jag upp den gamla med omedelbar verkan och skaffade en ny.

 Något jag skulle ha gjort för länge sedan märkte jag, för den nya saxen kunde både rätta till och snygga upp efter den gamla saxens vilda framfart :-)

Så nu ser Lyckas söta små tassar (med mycket god vilja –>) nästan ok ut :-)

 

 

 

Må så gott!


kalas och stickad sjal

Idag var vi bjudna på kalas och min lilla fyrbenta vän var varmt välkommen att följa med :-)

En del av de andra gästerna såg först lite förvånade ut när de såg Lycka *S* Men alla bemötte min lite blyga fyrbenta vän så lugnt och så fint *L* Det gjorde att Lycka, efter det att jag hälsat på alla, vågade lämna sin trygga plats vid mina ben och själv gå fram och säga hej till dem på egna tassar :-)

Självklart både förstår och respekterar jag att det inte alltid passar sig att Lycka följer med. Absolut!

 Men jag hoppas att alla de som låter henne följa med, förstår hur mycket jag uppskattar det och hur mycket det underlättar för mig! :-)

 

 

                                                                                 *   *   *

 

 

Det är inte ofta som jag pysslar ihop något som inte är till Lycka. Men ibland händer det, och den här gången blev det en sjal.

Jag hoppas att den kommer värma gott och vara skön att krypa in i när lite kyligare sensommar/höst kvällar kommer

 


 

 


Må så gott!


spårruta

Idag la jag en spårruta till Lycka *L*

Hennes glädje och iver innan fick jag tyvärr inte med. Inte heller hennes, med all rätt, stolthet efter avslutad arbetsinsats. Men den koncentration som hon la ner på uppgiften tror jag syns på filmen :-)


 http://videofyme.resources.s3.amazonaws.com/player.swf?videoId=94999

 

Må så gott!

 


tass och nostrimning

Att jag inte kommer särskilt bra överens med vare sig saxen eller trimmern är nog ingen större nyhet vid det här laget :-p
Men den här gången blev resultatet värre än vanligt!
Om jag inte klipper pälsen på Lyckas tassar förvandlas de till något som liknar typ snabeltofflor. Dessa är säkert jätte snygga och så, men inte alls särskilt praktiska. Allt från grus, glas och barr till allt där emellan fastnar lixom där, därför klipper jag med jämna mellanrum bort snabeltoffelpälsen och i s t brukar Lyckas söta små tassar komma fram :-)
Men inte den här gången. Saxen klippte lixom lite som den själv ville, så tassarna ser inte alls ut så som jag hade tänkt mig att de skulle göra.
Trösten är att pälsen på min lilla fyrbenta vän brukar växa väldigt fort, så om en vecka eller två borde jag kunna rätta till det - om saxen är på hyfsat humör då, vill säga. Annars är det nog bäst att låta bli, tror jag ;-)
Tassarna blev som de blev, och det är inte mycket att göra åt dem just nu. Men nostrimningen gick hur smidigt och bra som helst den här gången :-)

 

 

 

 

Må så gott!


lekhumör


                               

Idag var Lycka på lekhumör :-D
Bla har vi lekt klara färdiga gå, hit lekten och intervallfot. Till Lyckas stora glädje blev det även ett godisträd *L*
Vi har oxå gått en rolig lek och bus promenad med Douglas och hans matte :-)
 
Nu blir det mys och gos i soffan *L*
 
 


 
Må så gott!

en härlig kvällspromenad

Även fast det inte regnade så mycket under dagen, var det ändå lite för blött  för att Lycka skulle trivas riktigt bra där ute. Därför var hon, till en början, inte särskilt sugen på att följa med mig ut på kvällspromenaden. Men när hon märkte att det slutat regna och dessutom torkat upp rätt så bra, ja då gick det bättre *L*
När hon sen upptäckte att vi skulle få sällskap av hennes två stora hundkompisar och deras matte, ja då glömde min trogna lilla följeslagare helt bort sin tidigare motvilja till att gå ut och följde gladeligen med på kvällspromenaden :-)
 
 
 
Må så gott!
 
 
 

lek och bus promenad

Idag kom vi iväg på en härlig och rolig lek och bus promenad med Douglas och hans matte :-)

Den senaste tiden har Lycka inte varit mycket för lek och bus, så det var så underbart kul att få se hennes glädje när hon lekte och busade runt med sin vän :-D

 

 

  Douglas ville inte vara med på kort idag, men lite syns han ändå *L*

 



Må så gott!


pigg, go och glad


                              

Även idag har Lycka varit mer lik sitt vanliga pigga, goa och glada jag :-)
Men de lite längre gos och mysstunderna har vi kvar ändå *L*
 
 
 
 
Må så gott!

paus i låtsas graviditeten

 Idag har Lycka känts mindre låg :-)
Hennes ögon har fått mer liv och bus i sig. Hela hon har varit gladare, piggare och mer lekfull :-)
Skendräktigheten är nog inte över riktigt än. Men att Lycka fick en liten paus i, den för henne så verkliga låtsas graviditet hon nu går igenom, det tror jag gjorde henne mer än gott *L*

 

 

 

 

Må så gott!

 


stora hunden

Det är lite olika, men om Lycka inte ses som liten, brukar hon oftast gå för antingen en stor liten hund eller en liten stor hund.
Men att någon kallar henne stor, det har inte hänt så ofta *S*
- Vågar du verkligen hälsa på den där stora hunden? frågade chihuahua hussen sin mini lilla fyrbenta vän.
Så visst kan Lycka ses som stor oxå, det beror helt enkelt bara på vem hon storleksmässigt jämförs med *L*
 
 
 
Må så gott!

hormoner som spökar

Börjar ana en liten förändring i Lyckas personlighet, och är ganska så säker på att det är hormonerna som spökar hos min lilla fyrbenta vän.
Matglad är hon men i övrigt känns hon lite låg så, lite vaktig, minimalt road av promenader och annat kul.
Försöker hitta på roliga saker som kan tänkas muntra upp henne, både inne och ute. Men lyckas väl i ärlighetens namn bara sådär bra.
Just nu finns det nog bara en sak som kan mäta sig med matskålen full med mat och sängen, och det skulle i s f vara mitt knä.
Så många, långa, mysiga gosstunder blir det, och det är ju mysigt *L*
Lilla trasselsudden min
 
 
 
 
Må så gott!
 
 

den lyckliga stjärnan

Han måste ha sett Lycka och mig vid flera tillfällen eftersom han sa som han sa när Lycka och jag mötte honom.
"Den hunden kan tacka sin lyckliga stjärna som fått dig som matte. Hon kunde inte fått det bättre!"
Jag är övertygad om att min lilla trasselsudd hade kunnat få det minst lika bra hos någon annan. Så jag ser det mer som att det är jag som ska tacka min lyckliga stjärna för att just jag fick bli matte till Lycka :-)
 
 
                               
                               bebis Lycka 
                                    


Må så gott!

goda vänner och lite pyssel

En riktigt rolig dag har det varit idag!
Lycka och jag har träffat många goda vänner på både två och fyra ben :-D
 
Har även hunnit pyssla lite :-)
På dock-receptet stod det ju "utmaning", vilket det minst sagt var. Självklart blev jag då nyfiken på hur ett sk lätt mönster var :-p
 Med tanke på hur svår den som kallades utmaning var, trodde jag nog kanske att den lätta skulle vara lite enklare än vad den var.
Men jag fick ihop det :-D
  
 


 
Må så gott!
 
 
 

respekt och hänsyn

Lycka och jag tog en promenad tillsammans med rottisunghunden och hennes matte :-)

 Vi såg att vi snart skulle möta ett par och deras hund. För att det inte skulle bli så trångt gick Lycka och jag före och rottistiken och hennes matte gick bakom oss. Vi hade nog varit skymda för det mötande paret, men när de upptäckte Lycka och mig gjorde de ingenting för att hindra sin hund som glatt var påväg fram mot Lycka i sitt flexi koppel. Straxt därpå dök ju rottisen upp bakom oss. Det var väldigt vad bråttom paret fick med att dra in sin hund när de såg henne!

Uppenbart för rottisen automatiskt med sig mer respekt, och får med den ett större hänsynstagande från omgivningen än lilla Lycka.

 

 

 

Må så gott!


Lyckas docka


Riktigt nöjd med amigurumis dockan blev jag inte.
Men jag känner mig i a f otroligt nöjd över att jag lyckades med att få ihop den! :-)

Att den sen inte alls ser ut som Harajukuflickan på mönsterbilden, vilket inte enbart beror på att jag valde att virka i andra färger, det är en annan sak *S*
Om Lycka gillar sin nya docka eller inte, det återstår att se.

Vet inte om det kan påverka, men för säkerhetsskull så väntar jag med att ge den till henne tills risken för eventuella adoptivbebisar är över för den här gången



 

 


Må så gott!

 


amigurumis docka, forts

När vi kommit hem efter en skön promenad i trevligt sällskap, la sig Lycka tillrätta vid mina fötter. Nöjd och belåten började hon gnaga på ett tuggben, medan jag fortsatte att virka på dockan.
Redan igår tycket jag att den var knepig. Men det visade sig bara vara en lätt uppvärmning på vad som vad som komma skulle.
Att som mönstret gör kalla det en utmaning, känns just nu som en underdrift...
 


                                                 


Må så gott!
 
 
 

amigurumis docka


Visst har Lycka leksaker *L* Men någon docka har hon faktiskt inte.
När jag råkade hittade en beskrivning  på en virkad liten en, tänkte jag att mitt lilla yrväder säkert skulle uppskatta att få en sån liten söt en ;-)
Men hur jag ska få ihop detta till en docka, det vet i tusan!




Jag är ytterst tveksam till att jag har den kunskap och det tålamod som det krävs för detta.
Så om jag en annan gång hittar ett recept där det bokstavligen står "svårighetsgrad: utmaning", ska jag tänka mig väldigt, väldigt noga för innan jag ens funderar över att ge mig på något sånt här igen.  
 



Må så gott!

härliga sommar

 
En härlig sommardag, full av lek, bus och trevliga hundpromenader :-D
 
 
 



Må så gott!

powder puff lek

När Lycka och jag var ute och lekte, träffade vi tre chinese crested powder puffar.
Att få se mötet mellan Lycka och dessa tre kineser! :-D
Den lugna, fina, lite försiktiga hälsningsceremonin, som sen övergick till en, minst sagt, fartfylld spring, hopp och
bus lek :-)
En lek där alla som var med visste om och förstod de oskrivna reglerna, så inga missförstånd uppstod :-)
 Vilken energi!
Och vilken harmoni! :-D

 
 
Må så gott!
 
 

inomhuslek

Enligt Lycka var det på tok för blött för några längre promenader idag.

Så istället har mina fyrbenta vänner och jag roat oss med roliga inomhuslekar :-D

 

           http://videofyme.resources.s3.amazonaws.com/player.swf?videoId=90417


     




Må så gott!

 


lekfri promenad

Det var ett tag sedan, men idag kom Lycka och jag iväg på en promenad tillsammans med min vän och hennes unghundsrottis  :-)
Lek och bus mellan den nu stora och lekfulla tiken och mitt lilla yrväder? Nej.
 Den stora tiken har allt för svårt att förstå hur liten Lycka är i förhållande till henne.
Medan Lycka å andra sidan är fullt medveten om sin egen litenhet jämfört med rottisen, och därför bara tycker att bus med henne är skrämmande. Så det låter vi bli. Men promenader går bra, det vet vi sedan tidigare *L*
Så det var just en promenad vi gick tillsammans *L*
En härlig och rolig promenad  :-)
 
 
 
Må så gott!
 
 
 

en härlig kvällspromenad


                             


                         Efter en regnig dag var det skönt att komma iväg på en härlig, regnfri, kvällspromenad :-)

                                                                          


Må så gott!

man tager vad man haver

Även fast jag tycker att det verkar smidigt med ett trimbord, tror jag ändå att det kommer dröja länge tills jag ev skaffar ett eget.
Men att sitta på golvet blir i längden minst sagt ganska obekvämt. Dessutom har jag märkt att det underlättar en hel del om ljuset är hyfsat ok :-p
Så här efteråt kan jag tycka att jag borde ha kommit på det tidigare. Men bättre sent än aldrig *S*
Nu har jag i a f hittat ett trim ställe som fungerar bra mycket bättre än golvet. Köksbordet! *S*
Hur smidigt som helst! :-D
 
 
 

Må så gott!
 
 
 

RSS 2.0