kallt kallt kallt

Så kom då kylan tillbax.

Idag fick det bli lite fler korta promenader istället för några lite längre. På så vis slapp vi att bli allt för djupfrusna där ute i kylan, min lilla fyrbenta vän och jag :-)

Men vad roligt vi har haft det inne i värmen :-D

Roliga lekar, som vilken hand, kryp tävling, hoppa och springa genom tunneln för att nämna några få.

Jag har även börjat sticka på en tröja till Lycka, igen. Och nu hoppas jag verkligen att jag tänkt rätt denna gång, så att min fyrbenta lilla vän kan ha den sen när den blir klar.

Det heter ju tredje gången gillt. Hoppas att det stämmer bara *S*

 

 

 

Må så gott!


en halv skön promenad och hundlek

Det var så fint ute. Solen sken och alldeles ny vit snö låg på marken.

Jag ville bara ut i allt det vackra fina :-)

Vilken tur att jag har min trogna lilla följeslagare och vän, som mer än gärna följer med mig *L*

Jag kände så för att gå en lång härlig promenad.

Så vi vandrade i väg, Lycka och jag.

I början av vår promenad var det oxå precis så härligt som jag hade förväntat mig :-)

Men sen, när vi gått en ganska så bra bit hände det något med vädret. Helt plötsligt, bara så, försvann den blå himlen och den lysande fina solen. Istället drog mörka moln in över himlen. Det började blåsa kallt och hårda snökorn kom farande i vinden.

Det gick så fort, från att ha varit en hur skön promenad som helst, till att bli det raka motsatta.

Valde att vända om och gå en kortare och betydligt snabbare väg hem *S*

 

Lyckas kompiskrets minskar rätt så kraftigt så här i löptid.

Men idag lyckades vi träffa på både en westie tik och en kastrerad hanne som hon fick leka och busa med :-)

 

 

Må så gott!


snöstorm och klogiljotin

Det blåste friska kalla vindar när vi i morse gick på vår morgonpromenad. Lycka hade varma vindtäta kläder på sig och höll därför värmen bra. :-)

Vi passade på att gå lite längre än vi brukar där på morgonkvisten. För om snöstormen skulle dyka upp som det var sagt, kändes det bra om vi hade kommit ut och rört på oss ordentligt åtminstone en gång under dagen :-)

Lagom till lunchpromenaden kom så den omtalade snöstormen smygande.

Därefter var vädret inte det mest inbjudande att gå ut i. Därför blev sen Lyckas och mina promenader lite kortare än vad de annars brukar vara.

Men det har inte gått någon nöd på oss för det. Min fyrbenta lilla vän och jag har haft det så mysigt så inne i värmen :-)

 

*   *   *

 

Har nu invigt den nya klogiljotinen.

Först ut blev Sokrates med sina ljusa lätt klippta klor. :-)

Tyvärr tyckte jag inte att den var så bra som jag hade hoppats på att den skulle vara. Den var rätt så stor och klumpig att klippa med. Men det kanske är en vanesak i o f s.

Dessutom så lät den ganska så högt när den giljotinerade klon.

Denna verkade i a f lysa som den skulle, åtminstone av vad jag kunde se när det gällde Sokrates klor :-)

Men jag vågad ändå inte använda den när jag sen klippte Lyckas klor. Då använde jag min vanliga väl invanda lilla klosax. :-)

Det kändes på något sätt säkrast så den här gången

 

 

Må  så gott!


härliga promenader och fleece overall

Det ryktas om att det ska bli snöstorm. Jag hoppas att det inte stämmer. Men för säkerhetsskull passade jag idag på att njuta lite extra när Lycka och jag var ute på våra härliga, om än något lite kalla, promenader :-)

 

                                        *   *   *

 

Fick för mig att jag skulle göra en fleece overall till Lycka, då hon bara har en som sitter bra.

Det visade sig att jag inte hade tyg så att det skulle räcka till en hel overall, och det verkade helt klart lite onödigt att bara göra en halv ;-)

 Men tyget räckte precis till både en tröja och en liten bebis väst :-)

Så jag började knepa och knåpa, klippa och sy ihop något som jag då trodde skulle bli en tröja till Lycka.

Så blev det inte. För vad jag inte hade någon som helst tanke på, var att när jag gjorde mönstret till tröjan hade Lycka en unghundskropp. Nu har hon mer den vuxna hundens figur.

Så tröjan jag gjorde blev en liten aning för tight för att passa min fyrbenta lilla vän.

 Liter retfullt känns det att jag inte tänkte på det innan jag började klippa och sy.

Men man kan ju inte tänka på allt *L*

 

 

 

Må så gott!


hundlek

På en av våra promenader fick Lycka och jag sällskap med herr Mops. Även fast han, likt de flesta andra hanhundar för tillfället, blev lite små kär i Lycka, så lyssnade han ändå på henne när hon sa ifrån. Ibland glömde han visserligen bort sig och var tvungen att pussa lite på henne igen, men backade på en gång när hon påminde honom om att hon inte alls var intresserad av honom på det viset. Så det blev en riktig lekdag för Lycka, med en massa spring och bus i det fina vintervädret :-)

 

 

 

Må så gott!

 

hanhundar och harjakt


Det var kallt ute i morse. Vad bra det kändes att veta att jag hade bra vinterkläder till min lilla fyrbenta vän :-)
Inte helt fel att slippa klä på henne en fyrdubbel uppsättning kläder innan vi skulle gå ut. *S*
 Istället, enkelt och smidigt låta henne hoppa i overallen och sen var det bara att gå :-)
Vi hamnade på en rätt så händelserik promenad idag.
Många hundkompisar var ute och gick i kylan tillsammans med sina hussar och mattar.
Lycka var full av leklust. Men de flesta hundar vi mötte var hannar, så det blev inte så mycket lek för henne. Killarna kände lixom inte alls för att leka samma lekar som Lycka. De var fullt upptagna av att visa henne hur kära de var i henne. Lycka var inte ett dugg intresserad av all uppvaktning hon fick, hon ville bara leka och ha kul. Tillslut blev hon ganska så sur och irriterad av att de inte lyssnade på henne och fräste ifrån ordentligt. Men det hjälpte föga. De kunde bara inte låta bli att pussa på henne. Så började det om igen.
Ja, Lycka löper.
Men vi hade tur. Vi träffade på cockerspaniel tiken och med henne fick Lycka springa, leka och busa så som hon ville, utan pussar :-)
Vi fortsatte vår promenad, Lycka och jag. Hon strosade en bit framför mig. Då mötte vi en hare som kom skenande mot oss. Lycka reagerade blixt snabbt och satte av i en rasande fart efter den stackars haren. Snart var hon långt ifrån mig.
Jag blåste i min visselpipa i ett fåfängt försök att bryta jakten som min fyrbenta lilla vän tagit upp. Lycka stannade upp, vände sig om och tittade på mig, vände sedan åter sin blick mot haren. Jag ropade hit. Hon såg förvånat på mig men vände sedan om och sprang tillbax till mig. *lättnadens suck*
En liten stund senare mötte vi herr Mops och hans matte. Det visade sig att matten hade sett allt ihop.
- Om jag inte sett det själv hade jag inte trott på det. Du bröt jakten! Du bröt verkligen jakten!
Det var mer tur än skicklighet från min sida. Det var Lycka som var mer än otroligt jätte duktig som gav upp den för henne så roliga leken.
Min underbara lilla fyrbenta vän *L*



Må så gott!

vinteroverall och hundlek på isen

I höstas fick Lycka en så fin vinteroverall av en vän till mig :-)

Tyvärr visade det sig att overallen inte alls satt som tänkt när den användes som tanken var.

Klurade lite och började sedan knepa, knåpa och fixa lite med overallen. 

Fortfarande växer den en aning, och jag vill inte påstå att ändringarna jag gjorde är de finaste som skådats, men jag lyckades. Den går att använda nu!

Lycka har en vinteroverall :-D

                                            

                                                *   *   *

 

Solen sken när Douglas och hans matte, Lycka och jag var ute och vandrade över isen på sjön idag. Det var så fint!

 Vilken härlig promenad det var! :-)

Våra fyrbenta vänner lekte och hade det så kul tillsammans. Det var så kul att se deras roliga hundlek :-)

Douglas och Lycka brukar alltid leka så fint och ha det så roligt tillsammans, men idag verkade Douglas lixom lite små kär i Lycka. Så tyvärr kommer våra fyrbenta små vänner troligtvis inte få leka så mycket med varandra den närmsta tiden, för antagligen är hennes löp nära nu.

 

 

 

Må så gott!


vinterjacka och aktivitetsleksak

Hörde någonstans att det ska bli kallare igen och jag som trodde att de riktigt kalla dagarna var över för den här vintern.
Helt klart högtid att göra något åt Lyckas vintergarderob. För även om lager på lager gick rätt så bra, och det tack vare att Lycka är så tålmodig, snäll och fin, så blev det ändå rätt så bökigt och knöligt med all på och av klädning.
Vinterjackan hon hade har börjat knäppa upp sig själv när den är ute och går på promenader. Det går inte. Att stanna var och varannan meter för att knäppa den, då är snart fingrarna förfrusna och promenaden förlorar det mesta av sin tjusning och charm.
Har försökt göra något åt den där jackan, men har inte kommit på någon fungerande lösning på problemet. Så det fick bli en ny vinterjacka till Lycka. En Hurrta vinterjacka. Är så otroligt nöjd med Hurrtas regn/vind overall som jag köpte förut, så jag hoppas att den här visar sig vara lika bra :-)

När vi kom hem från våra promenader i dag, gjorde jag en ny aktivitets leksak till min lilla fyrbenta vän.
Förut har jag lagt ner lite godis i en tom liten läskflaska och sen givit den till Lycka. Kul leksak, visst, men hon har sedan länge klurat ut och löst den gåtan, så den ger henne inte så mycket längre.
Idag gjorde jag likadant fast lite annorlunda :-)
Jag stoppade ner lite godis i flaskan men skruvade dit korken, hårt, jätte hårt, så att hon inte skulle kunna få bort den och råka sätta korken i halsen eller så. Sen skar jag bort ena foten på flaskan.
Vad Lycka fick klura. Den här fungerade lixom  inte alls på samma sätt som de tidigare. Det var så kul att se hur roligt hon hade det med sin nya leksak :-)



Må så gott!

hundmöte och klosax

Tack vare de kalla vindarna som blåste ute idag, var det inte det minsta konstigt att jag hade en halsduk virad runt halva mitt ansikte. *S*
 Att jag sen hade den där mer för att gömma undan plåstret och min underläpp, än för att slippa kylan, det är ju en annan sak *L*
På en av Lyckas och mina promenader såg jag längre bort en stor hund som sprang lös över de snötäckta ängarna. När ägaren såg oss komma gående mot dem, kallade hon in sin hund och kopplade upp honom. Vi gick mot varandra på den upptrampade stigen. Även fast det hade blivit trångt, hade det gått att mötas där, men den mötande hundföraren valde att gå åt sidan och satte sin hund ned.
När vi var precis bredvid, gjorde hunden ett riktigt utfall mot oss. Ägaren var helt klart beredd på att det skulle komma, så med kopplets hjälp lyckades hon hålla honom från oss. Så allt gick bra :-)
 Vi fortsatte att gå som om inget hade hänt, min lilla fyrbenta vän och jag. Då hörde jag ett konstigt ljud bakom mig så jag vände mig om för att se vad det var. Den stora hunden hade dragit omkull sin förare, som släpades efter i kopplet bakom hunden som var på väg mot Lycka och mig.
Som tur var så hade hundföraren inte gjort sig illa, men hon såg ganska så snopen ut där hon låg i snön. Ändå verkade hon på något märkligt vis ha full koll över situationen och fick stopp på sin hund. Vilket kändes bra. För efter det första mötet med honom, då han inte var så trevlig, vill jag inte påstå att hade jag någon större lust att träffa på honom igen. Särskilt inte under mindre kontrollerade former. Vilket jag nu slapp göra :-)

Hundföraren kom på fötter och fortsatte sin promenad. Lycka och jag gick vi med, fast åt andra hållet :-) 

Det var ganska många hundar som var ute och gick med sina hussar och mattar, så det blev en hel del rolig lek och skojigt bus för min fyrbenta lilla vän på promenaden :-)

                                           *   *   *

Den där klo klipparen jag fick hem igår mådde inte riktigt bra och fungerade därför inte som tanken var.  Så det var alltså inte enbart det där med jag och teknik denna gången *S*

Har nu bytt ut den mot en ny likadan, som förhoppningsvis fungerar så som det är tänkt. Men alla klor på mina fyrbenta små vänner är ju klippta för denna gång, så jag får vänta ett tag innan jag prövar den nya. Men jag hoppas helt klart att denna är så bra som det låter och verkar. *L*

 

 

 

Må så gott!

 


fastna i en katt och klogiljotin

En vän till mig nämnde något om en kloklippare som visar var man ska klippa klon med hjälp av olika små lampor, så att man inte klipper för långt.

Jag och teknik kommer allt som oftast inte så bra överens, så riktigt hur jag tänkte vet jag inte, men jag bestämde mig för att en sån ville jag ha.

Så idag kom jag hem med klosaxen, eller jaa, den påminde snarare om en klogiljotin men ändå.

 Jag läste bruksanvisningen och det verkade ju vara hur lätt som helst. Lös den rött klipp inte, lös den grönt klipp, lös den gult, undvik klippning.

Men min klogiljotin lös hej vilt, lite som den själv ville och kände för lixom. Ibland lös den rött fast det visst borde gå att klippa just där, ibland lös den grönt där det helt klart inte alls borde gå att klippa. Och där emellan blinkade den rött, gult, grönt, rött, gult, grönt... 

Jag som hade sett fram emot att slippa klippa klorna på känn. Så blev det ju inte riktigt nu.

Tillslut gav jag upp. Tog fram min vanliga gamla hederliga klosax och klippte klorna som vanligt med den istället. Det har ju gått bra förut och det gick bra idag med :-)

När så klorna var klippta, fick Lycka sin nos och tassar trimmade :-)

 Tänkte att jag lika gärna kunde passa på att duscha mina fyrbenta små vänner också, när jag ändå var igång med pälsvård.

När Lycka var färdig duschad, var det som alltid Sokrates tur. Sokrates är min lilla gosekatt, tillika Lyckas lekfarbror här hemma.

Klorna hans var klippta så det var bara duschningen kvar för honom. Sokrates tycker om vatten och har alltså inget emot att duscha.

 Samtidig som jag böjde mig ner mot honom för att schampoonera in honom, tappade han fotfästet. Istället för att få tag på handuken som hängde som stöd åt honom på badkarskanten, fick han tag i mitt ansikte. Nyklippta klor river rätt så bra...

Ingen idé att titta efter hur det gått, förens gosekatten var färdig duschad tänkte jag. Helt lätt var det inte, då blodet droppade på rätt så bra och lixom blandade sig med det rena duschvattnet. Men tillslut så var han lika ren och fin som Lycka :-)

 Blod har ju en förmåga att se mer ut än vad det egentligen är så. Men jag insåg ganska så snart att så inte var fallet här. Sokrates nyklippta vassa klo hade inte rispat mig utan rivit mig djupt in i underläppen när han letade efter något att hålla fast sig i när han tappade balansen. 
Det fick bli doktorn nästa för mig. Det var ingen tvekan om att läppen min behövde sys ihop.
Så blev det inte.
Av någon anledning kunde de inte sy ihop flikarna när allt kom omkring, inte heller limma. Istället blev jag tejpad, så fint så, not.

 Men mina underbara små fyrbenta vänner, de är fina de! Och de är nyduschade och har nyklippta klor :-)

 

 

 
Må så gott!

 


lekglad terrier

Det blåste kalla vindar och hårda snökorn föll ner från en gråmulen himmel, så värst skönt ute var det inte.

Men ändå så härligt det var att komma ut och röra på sig i den friska luften :-)

Lycka och jag gjorde sällskap med Douglas och hans matte på en av våra promenader. Bäst som vi gick där så fick vi med oss en liten terrier på vår promenad. En liten kille som tyckte att det var bra mycket roligare att följa med sina nyfunna vänner och leka med dem än att gå på promenad med husse som tanken nog var, iaf från hussens sida.

För att få den lille hunden att gå tillbaka till sin husse, lät vi våra fyrbenta små vänner gå fot istället för att springa och leka, samtidigt som Douglas matte sa åt hunden att gå tillbaka till sin husse.

Vad duktiga de var, Douglas och Lycka!

Fast den lilla terriern gjorde allt för att få dem att leka följa John med honom, så gick de nästan hela tiden helt exemplarisk fot vid sidan om oss! Och de få gånger de bara inte kunde motstå den ihärdiga terrierns inviter till lek och bus, så kom de genast tillbaka till oss mattar, när vi påpekade att det inte var läge för lek just då.

Tillslut fick hussen tag på sin lilla busiga och lekglada hund och så fortsatte de sin promenad tillsammans.

Vi gick åt vårt håll och våra fyrbenta små vänner fick fortsätta sin lek :-)

 

 

Må så gott!


vandring i skog och mark

Det blåste is vindar ute, så det var inte alls så behagligt ute som utomhustermometern lurade mig till att tro.

Ändå, så skönt det var att komma ut i den friska luften! :-D

Vi träffade på lilla fröken pudel när vi var ute och gick över ängarna. Eller egentligen var det lilla fröken pudel som träffade på Lycka, då hon kom hoppande, skuttande och springande i en väldig fart efter oss. Till fröken pudels stora glädje hann hon ikapp oss. Så Lycka och hon fick springa, leka och busa en stund, innan min fyrbenta lilla vän och jag fortsatte vår vandring vidare ut i skog och mark :-)

 

 

 

Må så gott!

 

upptäcktsfärder

I dag var alla promenader som en ny spännande upptäcktsresa för Lycka. Allt skulle hon lukta på och samtidigt undersöka ordentligt in i minsta detalj *S*
Hon sprang fram och tillbaka, kors och tvärs och hit och dit med nosen i backen. Fast hon var så upptagen av allt runtomkring höll hon ändå noga koll på mig hela tiden. Ibland tyckte hon att jag var allt för långsam och det, för tillfället, hägrande målet så lockande att hon inte orkade vänta in mig och bara var tvungen att springa dit så fort hon kunde. I och med det ökade givetvis avståndet mellan mig och min lilla fyrbenta vän. Så långt ifrån mig som hon var idag, har hon aldrig tidigare varit när hon dragit iväg på sina upptäcktsfärder.
Men ändå, nyfikenheten till trotts, så lyhörd! Hon vände sig om för att titta efter så att hon inte råkat tappa bort mig på vägen. Hon väntade in mig så fort jag bad henne om det. Hon kom så fort jag ropade på henne, hur spännande målet än verkade.
Hon gick lös fot förbi människor vi mötte och även ett par hundar passerade hon på det viset. Fast hon bra gärna hade velat springa fram och leka med dem, gick hon så fint vid min sida hela tiden tills dess att jag sa något annat :-)
Hon var verkligen duktig min lilla fyrbenta vän!  *L*
Eftersom vi träffade på många hundar på våra promenader idag har det blivit en hel massa rolig lek och mycket bus med många olika hundkompisar för Lycka idag :-)



Må så gott!

godmorgon pussar

Det kändes som att väckarklockan i morse ringde bara sekunden efter det att jag somnat. Hade inte alls lust att vakna och gå upp, kudden var så mjuk och täcket så varmt. Säkert hade jag somnat om, om inte Lycka hade vaknat av klockan som ringde. Hon satte sig upp och väckte mig med en hel massa pussar. Något hon alltid brukar göra, men först då hon märker att jag så smått börjar vakna till liv :-)
När hon var helt säker på att jag var ordentligt väckt, la hon sig tillrätta i sängen igen och somnade om. Morgonbestyren överlämnade hon till mig, själv tog hon sin vana trogen sovmorgon. *S*
Så värst morgonpigg vill jag inte säga att hon är min lilla fyrbenta vän. Så jag är tacksam över att hon vaknade och orkade väcka mig *L*

*   *   *

Idag var det inte alls så kallt ute som det har varit, men fortfarande lika vackert :-)
Det var inte så länge sedan som vi vandrade på isen, jag och min fyrbenta lilla vän. Ändå var vi där idag igen och gick på sjön. Det gäller att passa på medan isen bär :-)





Må så gott!

spring i benen


Min fyrbenta lilla vän brukar allt som oftast vara ett riktigt litet energiknippe, men idag var det mer fart på henne än vanligt *S*
Undrar lite smått om fodertillverkaren kan ha ändrat receptet och lagt till något extra energi tillskott i den mat som jag ger henne ;-)
Eller så är det helt enkelt ren och skär glädje över att det inte är fullt så jätte kallt ute längre, som gör att min lilla fyrbenta vän idag hade så mycket spring i sina små ben. *L*
Långa härliga promenader i det fina vintervädret, samt en heldel lek och bus i snön med hundkompisar blev det idag :-)



Må så gott!

de tio mest populära hundraserna

 

Så fint det var ute!

Allt var lixom insvept i vit mjuk dimma, träden var täckta med gnistrande vit frost och som ett tjockt mjukt täcke låg den vita snön över marken. Alldeles tyst och stilla. I detta underbara vita, nästan sagoliga vinterlandskap har Lycka och jag vandrat runt idag *L*


                                   *   *   *



Såg Skks lista över de tio mest populära hundraserna 2009

Har för mig att tax är en av de raser som typ alltid brukar finnas med, men i år fanns den inte där.
 Blev allt lite förvånad när jag såg att den kinesiska nakenhunden stod med *L*

Det kändes lite små roligt att en lite ovanligare ras klättrade in på listan.

  Eller, ja, numer anses väl inte rasen särskilt ovanlig längre då men *S*

Det måste ju hur som betyda att det är fler som har upptäckt vilken mysig ras kinesen är! :-)

 

 


Må så gott!



1 Schäfer

2 Labrador retriever

3 Golden retriever

4 Jämthund

5 Rottweiler

6 Cocker spaniel

7 Chihuahua, korthårig

8 Cavalier King Charles spaniel

9 Chihuahua, långhårig

10 kinesisk nakenhund

I Sverige finns omkring 730 000 hundar, varav 18–20 procent är av blandras.

Källa: Svenska kennelklubben.

 

promenad på isen och aktivitets boll

Under de otroligt jätte kalla dagar som var blev det bara kortare promenader ute i kylan.
Desto mer lek och bus blev det inne för mig och min fyrbenta vän :-)
När det sen inte längre var iskyla ute utan bara kallt, så skönt det var att komma ut på lite längre promenader igen :-)
I dag kom Lycka och jag iväg på is vandring på sjön tillsammans med Douglas och hans matte :-)
Och jag som trodde att jag troligen inte skulle gå på isen igen, gjorde det iaf *S*
Hundarna var glada och lyckliga och fulla av leklust. De sprang fram och tillbaka, hit och dit, kors och tvärs över isen, medan vi mattar vandrade i ett lite lugnare tempo över sjön. Dimman låg över isen, det var så vackert!
En så härlig promenad! :-D

                                                       *   *   *

Lycka fick en aktivitets boll av Douglas. Så lycklig hon blev! Hon puttade bollen framför sig i förhoppning om att det skulle trilla ut en liten godisbit, och rätt som det var så gjorde det det! *L*
Funderar på om jag kanske ska lägga undan bollen och ta fram den vid behov, som vid kommande kalla eller regniga dagar, så hon har något roligt att göra då, när hon inte är så road av att aktivera sig ute.
Men jag väntar ett tag med det för just nu har hon det så roligt med den bollen *L*




Må så gott!

djupfryst

I dag var det ju ännu kallare än i går!
Lilla Lycka fick ha fyrdubbla kläder på sig när vi gick ut på våra promenader. Var lite fundersam över hur det skulle gå för min lilla fyrbenta vän att röra på sig i alla de där kläderna, men det verkade inte bekomma henne det minsta där hon glad och lycklig skuttade runt i snön :-)
Trodde att jag och min fyrbenta lilla vän skulle vara nästan ensamma ute när det var så kallt, men vi mötte betydligt fler människor idag jämfört med igår.
Lycka verkade hålla värmen bra i alla sina kläder :-)
Men jag blev i det närmsta djupfryst, trotts alla mina kläder som satt lager på lager enligt konstens alla regler.
Så skönt att komma in i värmen igen!
Hemma lekte vi sen en massa roliga inomhuslekar, min lilla fyrbenta vän och jag :-)
Som leta - efter- godis- leken, dansa, krypa och springa genom tunnlar för att nämna några. *L*



Må så gott!

 

kalla promenader och stickad tröja

En rätt så kylslagen dag.
Det var alldeles tyst och stilla ute när Lycka och jag promenerade runt ute i kylan. De flesta verkade hålla sig inne i värmen.
Kallt, mycket. Kylan tog sig igenom kläderna, men ändå var det skönt att komma ut på raska promenader tillsammans med min fyrbenta lilla vän  :-)


                                                                 *   *   *


Hittade för ett tag sedan ett så fint mönster på en stickad tröja till min fyrbenta lilla vän. :-)
Problemet var bara det att Lycka inte riktigt skulle få plats i den om jag följde mönsterbeskrivningen.
Så jag fick för mig att det nog inte skulle vara så svårt att ändra om mönstret lite...
Det slutade med att jag utav tre olika mönster (förhoppningsvis) skulle få ihop en tröja som skulle passa min lilla fyrbenta vän.
Det var inte alls så lätt som jag lyckades få mig själv att tro när jag först började. Det var lite för mycket olika saker att hålla reda på och komma ihåg hur jag hade tänkt och så. Vilket inte gick så där jätte bra, för någonstans i det hela gjorde jag en liten tankemiss. Så återigen blev det ingen tröja till Lycka.
Första tröjan blev en aningens lite för stor. Den här tröjan blev aningens lite för kort.
Lite retfullt känns det allt
Men tredje gången gillt, sägs det ju, så det är bara på det igen då :-)
Och hoppas på att det går bättre då *L*





Må så gott!

promenader och nostrimning

Långa sköna promenader i det vackra vita vinterlandskapet :-)

Många hundar var ute och gick med sina mattar och hussar idag, så mycket hundmöten och en heldel lek har det blivit för Lycka. Men den bästa promenaden var den med Douglas och hans matte *L*

Leka, skoja, busa, springa och ha det kul *S*

 

                                                                  *   *   *

 

 Jag och min fyrbenta lilla vän har även haft en mys och gos stund med tassvård och nostrimning. Denna gång gick det över förväntan, såpass bra faktiskt att tom jag är nöjd med nos resultatet *L*

 Det återstår att se nästa gång nosen ska trimmas, om det är som det sägs, att övning ger färdighet *S*

 

 

 

Må så gott!

 

isvandring och hundlek

Hade tänkt att jag och min lilla fyrbenta följeslagare och vän skulle åka i väg på en liten stadsvandring idag. Men kände inte alls för det, så vi spar det till en annan gång :-)

Istället fick det bli motsatsen till stadspromenad, vi begav oss ut i skog och mark Lycka och jag :-)

 Vi hamnade tillslut nere vid sjön som nu ligger mer eller mindre bottenfrusen.

När jag var liten råkade jag vid ett tillfälle kliva igenom isen, och har efter det fått en riktig respekt för isar. Så stor respekt att jag låter de vara helt och hållet. Om det så körs traktor ute på isarna och de alltså borde hålla även för mig så går jag iaf inte ut på dem. Det finns vägar att gå på så jag har inget där ute att göra.

Vad som flög i mig vet jag inte, men helt plötsligt fick jag för mig att göra som indianerna. Jag ropade på min trogna följeslagare och vän, och så begav vi oss ut på den djupfrusna sjön.

Jag är ytterst osäker på om jag någonsin kommer att sätta mina fötter på sån typ av is igen. Usch och fy, vad jag inte gillade det. Men isen var snäll och bar mig och min lilla fyrbenta vän. Jag vågade och jag gjorde det! Men att gå där igen, det tror jag som sagt inte att jag kommer att göra.


                                               *   *   *


En hel massa hundlekar har det blivit under dagen. Både med stora och små, gamla som unga valpiga fyrbenta vänner

En av valparna vi träffade i dag var min väns en gång så lilla labrador valp. Tycker inte att det var så länge sedan vi sågs, men av valpens storlek att döma var det nog allt ett tag sedan ändå. Han hade vuxit till sig riktigt mycket och börjar nu bli en stor hund i sin fortfarande så valpiga och lekfulla lilla kropp. Tänk vad fort de växer upp och blir stora, våra fyrbenta vänner! 

 

 

  Må så gott!

 


en liten hundträff

En underbar snöig vinterdag, om än lite väl kall.

Har som tur är lyckats sticka ihop en tröja till Lycka som passar, så nu är hon varm och go när vi går på våra promenader :-)

När tröjan hennes väl var klar, kom jag på att det kanske inte vore så tokigt om jag själv hade något varmt att ta på mig på huvudet, så att även jag skulle kunna hålla värmen något lite bättre *S*

Så nu har jag även knåpa ihop en mössa till mig själv. Inte den finaste skapelsen som skådats det kan inte påstås, men den värmer som tanken var iaf *S*

När Lycka och jag var ute och gick idag träffade vi på Douglas och hans matte. Det blev en trevlig promenad med lek och bus för våra fyrbenta små vänner :-)

På vår väg mötte vi några andra hussar och mattar som var ute med sina hundar. Det blev som en liten hundträff där stora och små hundar sprang runt, busade, lekte och hade det jätte kul tillsammans. Precis så som det ska vara! :-)

 

 

Må så gott!

 


det nya årets första dag

Långa sovmornar, lugna lata dagar, roliga hundlekar och långa härliga promenader :-)

Förra nyår var Lycka en liten liten bebis valp. Vid tolvslaget då låg hon och sov så gott i min famn att hon inte märkte av vare sig raketer eller smällare. *L*
Även om jag anser Lycka vara skottsäker, så är det ju lite annat när det nya året ska firas in...
En heldel smällare och raketer har smällts iväg under den gångna veckan, och Lycka har inte reagerat det minsta, men ändå var jag lite orolig över hur hon skulle reagera på tolvslaget till det nya decenniet.
Såg till att vi kom i väg på långa, härliga, händelserika promenader med en hel massa lek och bus med hundkompisar på nyårsaftons dag. En hel del rolig inomhus lek fick det oxå bli. :-)
Så när kvällen kom var vi nöjda med dagens roliga och händelserika äventyr, både min fyrbenta lilla vän och jag :-)
När sen klockan närmade sig sådär en kvart i tolv fick Lycka en av sina absoluta favorit sysselsättningsleksaker. En bättre begagnad strumpa fylld med en hel massa olika goda godsaker. Hon blev mer än väldigt glad över den ovärderligt fina gåva hon fick av mig bara sådär och mitt i natten. Hon var sedan fullt upptagen med presenten hon fått under resten av det gamla året och även en bra bit in i början av det nya årets första timma. :-)
Hon var så sysselsatt att hon inte märket av vare sig smällare eller raketer, vilket kändes minst sagt väldigt bra för mig :-)

En kall vacker vinterdag fick vi så här årets första dag. Många var ute och gick i det fina vädret, precis som Lycka och jag. :-)
Vi träffade på många hundar som vi aldrig mött förut. De flesta hade mycket spring i benen och var väldigt leksugna, så idag blev det mycket hundlek i snön för Lycka *L*



Må så gott!

RSS 2.0