en pigg Lycka

Även fast Lycka var pigg idag, ville jag ändå att hon skulle ta det lite lugnt. Men en rolig liten lek och bus promenad med Douglas blev det i alla fall, till min lilla fyrbenta väns stora glädje :-)

                               



Må så gott!


veterinär besök

Helt plötsligt blev Lyckas hud rosa med röda prickar. Öronen hennes blev djupröda och ena ögat svullnade upp. Och som det kliade på henne! Dessutom var hon väldigt, väldigt trött.
Att Lycka behövde träffa en veterinär var det ingen tvekan om.
Va bra det hade varit om Lycka hade haft en då...
Lyckas förra veterinär gick i pension, och den nya vi träffat en gång, näää helst inte igen.
För mig är det lixom, utöver det att veterinären självklart ska vara otroligt duktig och skicklig på sitt yrke, även oerhört viktigt hur min lilla fyrbenta vän och jag blir bemötta.
Veterinären jag pratade med när Lycka var magsjuk, kändes som rätt veterinär för oss. Kunnig, snäll och hjälpsam. Tidsbokade tider kan man få snabbt, men akuttider finns det väldigt få av där. Så frågan var ju om det skulle finnas tid för oss. Det gjorde det egentligen inte, men när veterinären fick höra hur det var med stackars lilla Lycka, togs trollspöet fram och med hjälp av det ordnades en tid åt min lilla fyrbenta vän.
När vi väl kom till veterinären var Lycka något piggare, den rosa hudtonen hade gått ner till en mer blekskär nyans och öronen var inte alls lika illande djupröda som tidigare.
Även fast jag absolut ville träffa veterinären, kändes det kanske inte längre fullt så jätte akut som det gjorde när tiden så snällt trollades fram åt oss.
Veterinären undersökte Lycka noga och konstaterade att det var allergiska reaktion hon fått men att den hade börjat lägga sig och att hon, precis som jag märkt, var på bättringsvägen. Någon medicin, utöver något för öronen som ju var de värst drabbade, behövdes inte. Hudrodnaden skulle lägga sig om ett par fyra dagar sådär. Om det var något jag undrade över, eller om Lycka, mot all förmodan, skulle bli sämre på något sätt skulle jag inte dra mig för att höra av mig.
Även fast jag önskar att jag aldrig mer behöver gå dit, annat än för rutin grejer då, känns det väldigt bra att Lycka nu har en egen veterinär igen :-)
 
 
 
Må så gott!

1:a advent

 
Stackars underbara lilla Lycka! Halva gårdags kvällen/natten har hon mått illa. Nu har hennes mage, tack och lov, hållit sig lugn sen i morse. Men det är en ganska så trött och sliten liten prinsessa, så i dag fick det bli en lugn mys och gos dag i soffan.
 




Må så gott!
 

härlig vinterpromenad

                             
I det härliga vintervädret kom Lycka och jag, tillsammans med Douglas och hans matte, iväg på en rolig lek och bus promenad :-)
                                 



Må så gott!

liten snögumma

Lycka förvandlades nästan till en liten snögumma när hon tumlade runt, busade och lekte i snön *L*
 
                        


Må så gott!

rolig pysselboll

Idag hittade Lycka en ny rolig leksak *S*
 Det var en pom-pom boll av modell lite större som någonstans ifrån hade ramlat ner på golvet. När Lycka upptäckte den, la hon sig framför den och hade ordentlig koll så att den inte fick för sig att smita iväg. Jag behövde inte den där pysselbollen till något, så Lycka fick den. Först verkade hon inte riktigt tro att det var sant att det var hennes. Men när det gick upp för henne att det verkligen var så, vad kul hon hade med den där lilla bollen *S*

                   



 
Må så gott!

tidspussel

Det kan vara lite svårt att få tidspusslet att gå ihop ibland. Men lite planering kan göra underverk om man har tur, så att man hinner med, om inte allt så i alla fall en del :-)
Fast ibland blir man, som jag idag, en länk i någon annans tidskedja, en kedja som man inte kan påverka på något sätt. I de fallen är det inte så mycket annat man kan göra än att snällt vänta.
Tack snälla Douglas + matte som så snällt gav av sin tid till Lycka så att hon slapp vänta med mig
 
 
 
Må så gott!

inte alltid så lätt

                                

Det är inte alltid så lätt att vara en liten hund.
Igår när vi kom hem efter kvällspromenaden var Lycka lite orolig. Det verkade som att hon letade efter något som hon inte kunde finna. Men envis som hon är min lilla fyrbenta vän, gav hon inte upp förrän hon hittat det hon sökte, vilket visade sig vara hennes älskade lilla gosehjärta. När det väl kommit till rätta, släppte hon det inte. Vart hon än gick, bar hon det med sig. 
När det sen började närma sig sovdax gick hon iväg med hjärtat i munnen och la det i sin korg. Men tydligen tyckte hon att hjärtat låg allt för synligt där, för hon bäddade ner det. Men hur hon än grävde, bökade, fixade och grejade, blev hon aldrig riktigt nöjd. Lätt pipande började hon vandra runt med hjärtat i munnen, på jakt efter det perfekta gömstället för sin skatt. Ju mer hon letade desto mer desperat verkade hon bli, inget ställe var bra nog för hennes hjärta. Tillslut bestämde hon sig i a f för att det låg jätte bra under sängen. Men vid närmare eftertanke låg det nog inte så bra där ändå, i sängen var nog bättre trots allt. Eller inte... Så började hon om igen, och igen och igen
När hon så än en gång åter bestämt sig för att i sängen nog ändå var det bästa stället, sträckte jag fram handen för att klappa henne till lugn och ro. När jag gjorde det la hon hjärtat i min hand, drog en lättnadens suck, kurade i hop sig till en lite ullboll och somnade som en stock.
Efter gårdagens alla bestyr med gosehjärtat har Lycka av förstårliga skäl varit ganska så trött och sliten idag.
Men det att min lilla fyrbenta vän gav mig det stora förtroendeuppdraget att vakta det så högt älskade gosehjärtat, det värmde mitt hjärta *L*

 



Må så gott!


full fart

Det brukar vara full fart på mitt lilla yrväder *S* Men igår var det mer, mycket mer, än vanligt. Det var full fart på Lycka från tidig morgon till sen kväll.
Efter en väldigt aktiv morgon med bl.a. spring följa john, brottning och titt ut bakom en knut lek med katten, en lång skön och rolig lek och bus morgonpromenad, trodde jag att Lycka skulle vara trött och vilja vila lite. Men inte. Hon ville leka ännu mer, så tillsammans lekte vi alla roliga lekar jag kunde komma på. Efter det fanns det fortfarande en hel massa lek och bus som ville komma ut, kvar i Lycka. Då kom jag att tänka på att det var ganska så länge sedan som hon lekte den roliga flaskleken, kanske att det kunde vara en rolig sysselsättningslek för min lilla fyrbenta vän. Det var det. Hon hade det jätte roligt och lekte både länge och väl med flaskan *S*
Det var efter den leken som jag märkte att Lycka inte kunde gå, hon kunde bara springa. Vart hon än skulle sprang hon. Hon sprang till bollen. Eter att ha bollat med den ett tag, sprang hon vidare och hämtade leksaksgose hjärtat som hon spelade tasshockey med fram tills dess att det var dax för lunchpromenaden.
Det blev en rolig lek och bus promenad tillsammans med Douglas och hans matte :-)
Eter den promenaden med en massa roliga hundlekar, tyckte Lycka att det var dax för leksaks inventering när vi kom in. Fortsättningen av dagen såg ut ungefär likadant som tidigare, alltså full fart, lek och bus mest hela tiden. När så sena kvällen kom somnade både Lycka och jag i soffan.
När jag vaknade i morse och såg all snö, trodde jag att dagen idag skulle bli en repris av gårdagen. Men så blev det inte, idag har mitt lilla yrväder mer varit det vanliga energiknippe hon brukar *L*
 


Må så gott! 
 

där och då & här och nu

     
Hittade några gamla kort på min förra hund och kunde, kanske inte helt förvånande, konstatera att det är en viss skillnad på hund och hund *S*
Att jämföra min stora lufs som jag hade förut med min lilla lufsa som jag har nu, tänker jag inte göra.
Så olika till både utseende och sätt. Men trots alla sina olikheter ändå så lika på något märkligt vis *L*
Här och nu ger lilla Lycka mig allt det som min stora lufs gav mig där och då
Underbara, underbara fyrbenta vänner!





Må så gott!
 

frostig morgon

                             
                                                      En kall men rolig lek och bus morgonpromenad :-D
 

Må så gott!
 

hundväder

Pga. allt regn blev det mest en inomhusdag igår (och så kallas det hundväder *S*)
Men idag var det hur som helst uppehåll och varken för kladdigt eller blött ute, så idag gick det bra att gå vanliga promenader igen *L* Fast så värst skönt var det inte i de svaga men iskalla vindarna...
Men ändå, härligt att komma ut i friska luften och få sträcka på benen lite :-) 



 
 
 Må så gott!

2 år med Lycka

 
 Två underbara år tillsammans med Lycka! Tänk vad tiden går fort när man har roligt :-)




Må så gott!
 

kramar

Alla som har/har haft CC säger att det är något speciellt med deras kramar.
Och visst är det något alldeles, alldeles särskilt med Lyckas kramar, det är det *L*




Må så gott!
 

ett koppel att lita på

Vad jag tycket om det nya kopplet! (inlägg: borttappat koppel)
 Det kanske inte var det finaste. Men det syntes och därför borde det vara svårt, även för mig, att tappa bort det *S* Dessutom låg det bra i handen, och det var lätt och smidigt :-)
Det var bara en sak som jag inte alls uppskattade eller gillade med det där kopplet. Och det var att haken som sätts i halsbandet/selen knäppte upp sig själv. Det är en sån sak som inte får men kan hända. En gång, kanske. Men tre gånger, det är på tok för många gånger det!
På djuraffären blev de väldigt förvånade. Kopplet skulle vara stark nog för modell mycket stor hund. Att då Lycka, som dessutom inte brukar drar speciellt mycket, skulle kunna ha sönder haken (som såg hel ut), verkade helt osannolikt. Det måste helt enkelt ha varit något fel på mitt exemplar, så jag fick ett nytt.
Lycka klarar egentligen, allt som oftast, av att gå utan koppel. Men ibland händer det oförutsedda saker, och då är kopplet inte enbart för syns skull längre. När det sker, vill jag ha ett koppel som jag kan lita på.
Jag hoppas att det gamla kopplet var undantaget som bekräftar regeln, och att det nya kopplet är så tryggt och bra som ett koppel ska vara.
 
 
 
 
Må så gott!


full fart

Allt som oftast är det full fart på mitt underbara lilla yrväder :-D

 



Må så gott!
 

hundlekar i snön

                              
                                   Idag blev det en massa skojiga hundlekar i snön för Douglas och Lycka *S*

 




Må så gott!


snö lekar

Vägarna var rätt så blöta och slaskiga, vilket Lycka tyckte var ganska så äckligt.
Men på ängarna där snön fortfarande låg kvar, hade min lilla fyrbenta vän det hur kul som helst :-D
 
 
 

Må så gott!
 
 

mycket snö

Den lilla stormen hade med sig ganska mycket snö...

                              



Må så gott!

mindre snöstorm

                                
Strunt samma egentligen om det var jag som råkade komma iväg ut sent, eller om det var ovädret som var tidigt. Planerna på en lång och härlig morgonpromenad blåste hur som helst bort i en mindre snöstorm. Fy tusan så inte skönt det var!
Men kul hade vi, min fyrbenta lilla vän och jag. Vi busade runt och lekte en massa roliga lekar tillsammans :-D
När vi var på hemväg hade vi en sådan tur att vi mötte några hundkompisar, så Lycka fick dessutom leka roliga hundlekar och raca av sig ordentligt med sina fyrbenta vänner *S*
Efter en lång, rolig men mindre härlig promenad var det skönt att komma in i värmen igen :-)




Må så gott!
 

fin gåva (äckel varning)

Igår var Lycka och jag ute på en härlig lek och bus promenad tillsammans med ett par goda vänner (en med två och en med fyra ben). De två fyrbenta vännerna sprang runt och lekte och hade det kul, då Lycka plötsligt lixom fick ett glittrande lyckligt uttryck över hela sig och flög iväg över ängen vi gick på. Jag ropade på min lilla fyrbenta vän, som med glatt viftande svans och tindrande stjärnögon vände om och överlyckligt kom och satte sig vid min sida. I munnen hade hon en stelfrusen mycket död liten skogsmus som hon så fint la vid mina fötter.

En sak har jag lärt mig, och det är att när jag får en så, i Lyckas ögon, otroligt fin och värdefull gåva av henne, gör jag allra bäst i att visa henne hur mycket jag uppskattar den och hur väl jag tar hand om den. (Det vill säga jag paketera den noga i en bajspåse som jag sedan bära med mig till närmsta papperskorg) Gör jag inte det, tror Lycka att jag inte kan hålla reda på dyrbarheter och när hon sedan letat reda på den, är hon ytterst tveksam till om hon vågar ge mig det stora förtroendet att ta hand om så dyrbara presenter igen.

När jag tackat Lycka så mycket och precis skulle ta hand om gåvan, kom den fyrbenta vännen vi hade sällskap med flygande fram och tog musen som låg vid mina fötter och sprang iväg med den. Det gick så otroligt snabbt så Lycka hann aldrig förstå vart presenten tog vägen. Men det gjorde som tur var den fyrbenta vännens matte.

Medan hon tog hand om presenten som hon i sin tur fick av sin fyrbenta vän, lyckades jag förvånansvärt fort få Lycka att acceptera att gåvan på något märkligt vis bara försvunnit och att det var lönlöst att försöka leta rätt på den.

De två fyrbenta vännerna fortsatte att leka och ha det kul tillsammans, tack och lov utan att hitta några fler fina gåvor att ge oss mattar

 

 

Må så gott!


lek och bus dag

                             
I morse gick Lycka och jag till hundträffen, och senare på dagen kom vi tillsammans med Douglas och hans matte, iväg på en härlig lek och buspromenad :-D
Så idag blev det en riktig lek och bus dag för min lilla fyrbenta vän *L*

                                      
 
 
Må så gott!
 

spårdag

                              
                                fokuserad Lycka väntar på spår


Tillsammans med Douglas och hans matte gick Lycka och jag igår ut och la spår :-D
En härlig och rolig dag *S*


                              
                               och så iväg i en väldig fart




Må så gott!

höstrusk och mössa

Det kändes inte så värst lockande att gå ut i dagens höstrusk. Men som tur var, var det inte fullt så hemskt där ute som det verkade. Så en och annan trevlig promenad har det blivit :-)
Inne hittade Lycka sin tugg leksak (inlägg: tuggbensliknande aktivitetsleksak) Medan min lilla fyrbenta vän lekte med den, stickade jag en stund.
Men mest av allt har det varit en mysig mys och gos dag i dag :-)
 




Må så gott!
 

borttappat koppel

Jaha, så har jag gjort det igen.
När Lycka och jag var ute och lekte la jag ifrån mig kopplet på något bra ställe. Ett väldigt bra ställe måste det ha varit, för hur jag än letade kunde jag inte hitta det sen :-/
Kan ju tyckas att jag borde ha lärt mig något utav alla de gånger som jag gjort så här förr. Typ att inte slänga koppel omkring mig. Uppenbart har jag inte kommit riktigt så långt än. Men något har jag i a f lärt mig, och det är att jag numer (ofta) har ett reserv koppel med mig ut.
Det slog mig att det borde finnas koppel som är framtagna för sådana som mig. Jag menar det finns ju hur många olika typer av koppel som helst. För den som tappar bort halsband finns det koppel med inbyggda halsband. Det finns koppel som avlastar ryck, det finns antituggvänliga koppel. Alltså borde det finnas typ omöjliga - att - tappabort - koppel oxå. Så jag gick till djuraffären och frågade. Och visst fanns det! :-)
Tydligen var den typen av koppel väldigt populär just nu. Antingen för att problemet med borttappade koppel var större än vad jag trodde. Fast det har jag svårt att tro, för jag känner mig ganska så ensam om den lilla egenheten. Så det mest troliga borde vara för de inbyggda reflexerna i dem. Hur som helst, utbudet var inte så stort för tillfället. Typ inte stort alls, då det bara fanns ett kvar.
Eftersom det kändes lite akut så, så fick det bli det. Ett nästintill självlysande gult ett med inbyggda reflexer. Tänk typ reflexväst fast i koppelformat.
Hoppas på att det är så svår borttappat som det påstås vara :-)
(på bilden blev färgen lite konstig, men reflexen syns *S*)
 
 
 
Må så gott!

höst morgon

                              
                                Härlig höst morgon!



Må så gott!

små framsteg

Visst visste jag att det kan vara svårt att få en hund att apportera. Men lite grann har jag börjat fundera över om det finnas någon skala på det där begreppet svårt. Typ lite svårt, medel svårt, svårt och näst intill omöjligt svårt.
Under en ganska lång tid har jag försökt få Lycka att förstå det här med apport. Vilket med en stor överdrift kan sägas gått sådär halvbra.
Så pass sådär halvbra att jag vid ett par tillfällen har varit väldigt nära att helt lägga ner projektet apport.
Men så en dag såg jag att Lycka helt plötsligt började bära runt på saker på ett sätt som hon inte gjort tidigare.
Om jag hade trott något annat så visade hon då att hon utan några problem visst kunde bära.  Det gällde alltså bara för mig att hitta på ett sätt att förklara leken så att hon förstod den, svårare än så var det inte! :-D
Lite nu och då har jag fortsatt att, i små, doser leka apportleken tillsammans med min lilla fyrbenta vän. En så där måttligt rolig lek enligt Lycka. Och det är ju just roliga jag vill att våra lekar ska vara!
Eftersom jag inte lyckas med att förklara det roliga i leken, och Lycka därför tycker att den är tråkig, tänkte jag åter igen lägga ner allt som hade med apport att göra. (Eller i a f lägga det på hyllan ett tag *L*)
Eftersom apporten inte skulle användas, kändes det lite onödigt att ha den framme, så jag tänkte lägga undan den. När jag stod där med apporten i handen kom Lycka fram till mig, med glittrande ögon och en liten svansviftning. Jag trodde egentligen inte att det var apporten som väckte hennes förväntning. Ändå satte jag mig ner på huk och räckte fram den åt henne. Fortfarande med en försiktigt förväntansfull svansviftning greppade hon apporten när jag bad henne ta den. Hon höll den säkert i en tiondels sekund, innan jag såg att det var hög tid att be henne släppa. En tiondel kanske inte är så mycket, men det är längre än den hundradel som jag på nåder fått henne att hålla i apporten förut!
Sakta, sakta och med små, små myrsteg har vi kanske, kanske så sakteliga långsamt, långsamt börjat röra oss framåt med apportleken :-)
 
 
 

Må så gott!

RSS 2.0