sommar schampo

                                                                           
Innan jag fick den stora äran att bli matte till Lycka, hade jag ingen aning om hur svårt det kan vara att hitta bra schampo och balsam till en hund.

Det blev en hel del olika sorters schampon och minst lika många olika typer av balsam som prövades, innan jag äntligen hittade något som passade Lyckas päls.

När jag sen hittade en sort som fungerade, har jag varit noga med att hålla mig till den :-)

Men så tog schampot slut. Och så lätt som att gå till affären och köpa nytt, visade det sig att det inte var den här gången.

För affären hade inte längre kvar den sorten som Lycka brukar använda. De hade däremot fått in en ny variant av samma märke, ett sommar schampo. 

Lycka och jag har testat så många olika sorter och märken vid det här laget. Därför kändes det på något sätt säkrast att hålla sig till märket, även fast det var deras sommar schampo. Det märket har ju fungerat alldeles utmärkt tidigare :-)

Riktigt så fungerade det visst inte, upptäckte jag :-s

Måste helt klart leta efter ett nytt schampo igen. Det här tänker jag inte använda en gång till! Sen får det vara hur bra det vill mot både mygg, fästingar och allt vad det nu var. Men till min lilla fyrbenta väns päls passade det inte.

Att en nybadad Lycka luktar någon stark konstig blandning av typ koda och äcklig halstablett, hade jag nog kunnat ta. Om inte hennes normalt så luftiga silkeslena päls hade förvandlats till något spretigt, tovigt, svinto aktigt efter badet med det nya schampot.

Undrar lite smått hur lång tid det kommer att ta för att få ordning på pälsen hennes igen...

 



Må så gott!


mini afghan

Det är inte helt ovanligt att folk kommer fram och pratar hund/raser med mig när Lycka och jag är ute.

 De som känner till rasen, brukar ta Lycka för kines. Många andra undrar om hon är pudel och ... ?

Men ibland kommer det helt nya rasförslag på Lycka *L*

Som den här. Det var ett par som kom fram och sa:

– Det var det mest ljuvliga och vänaste! En riktig liten änglahund! Är det en mini afghan?

Jag har ingen aning om det finns någon sådan ras så jag vet inte om Lycka ser ut som en. Men lite gulligt tyckte jag allt att det var *L*

 

                             

 

Må så gott!


som gårdagen

En dag som i stort har varit ganska så lik gårdagen :-)
 
 
 
Må så gott!
 

ute dag

Lycka och jag har mest varit ute och bara njutit av det fina soliga vädret :-)

Vi har inte mött några hundkompisar eller hundar överhuvudtaget på våra promenader idag. Kanske bäst så. För den uppmärksamhet som Lycka fick av främst hanhundar igår, var något som hon inte uppskattade så där jätte mycket (i a f inte för tillfället...)

 

 

 

Må så gott!

 


löp tider

I måndags förvarnade både Douglas och min almanacka om att det snart var dax igen. Så jag blev inte särskilt förvånad när det på torsdagen visade sig att Lycka börjat löpa.

Meningen var att vi skulle fira midsommar med bl.a. en labbe farbror, så tidpunkten för löpet var kanske inte det mest lägliga...

Om jag själv hade en hanhund, är jag inte alls så säker på att jag skulle vilja ha en löptik hemma hos mig. Därför var jag helt klart beredd att ändra om alla våra midsommarplaner.

Men när jag pratade med hussen och matten till labben tyckte de inte att det gjorde något att Lycka löpte, vi var varmt välkomna ändå.

När vi kom dit visade det sig att det inte bara var Lycka som löpte. Det fanns en tik där som var i slutlöp. Dessutom var granntiken i höglöp.

Så Lyckas löp kanske varken gjorde till eller från, men ändå...

Jag tyckte minst sagt synd om den kärlekskranke labbe farbrorn.

 

 

 

Må så gott!


glad midsommar

Med en önskan om en riktigt glad och trevlig midsommar!

 

                              

 

Må så gott!

 


rörande möte

När Lycka och jag var ute, mötte vi en multihandikappad kvinna som i sin rullstol var ute på en promenad tillsammans med sin hjälpmänniska.

Kvinnan började prata med mig och ställde en hel massa frågor, bl.a. undrade hon vad hunden hette.

När vi hade pratat en stund frågade kvinnan om hon fick klappa hunden.

Lycka satt, sin vana trogen, vid mina fötter.

Jag tittade på Lycka som då började vifta på svansen. När jag sa till Lycka att om hon ville så fick hon gå fram och hälsa på kvinnan, började hennes svans vifta än mer. Mycket lugnt gick Lycka fram till rullstolen. Där ställde hon sig på bakbenen och la framtassarna på rullstolens armstöd. Det verkade som att hon förstod att kvinnan skulle få svårt att nå henne annars. Kvinnan klappade Lycka både länge och väl. När kvinnan klappat klart slickade Lycka henne mycket försiktigt på ena handen. Att kvinnan blev glad över pussen märktes tydligt. När vi sa hejdå, vinkade kvinnan och då vinkade Lycka tillbax. Kvinnan skrattade så hjärtligt och såg så lycklig ut

Med tanke på hur blyg Lycka kan vara ibland, var detta möte så rörande att se :-)

 

 

 

Må så gott!

 


veckans nostrimning

Så var det dax för veckans nostrimning *L*

Den här gången gick det lika smidigt som sist. Tyvärr blev dock resultatet kanske inte riktigt lika bra som den gången, men hyfsat ok blev det i a f. Och samtidigt som nosen trimmades fick vi en mysig gosstund, Lycka och jag :-)

 

                                

 

Må så gott!

 


ett steg i rätt riktning

Idag var det en, för Lycka och mig, ny hund på hundträffen. En treårig blandis tik. Till formen påminde tiken en hel del om en längre och bredare variant av typ en corgi.

Eftersom jag vet att Lycka kan vara både blyg och reserverad mot nya hundar, brukar jag se till att möten med okända hundar sker under kontrollerade former. Men idag missade jag helt att det var en ny hund där.

 Den nya hunden blev överlycklig över att ha hittat en ny lekkamrat, och rusade glad i hågen fram till Lycka. Min lilla fyrbenta vän delade inte glädjen och visade klart och tydligt att hon tyckte att tiken var lite väl påflugen vid detta deras första möte. Tiken backade visserligen något, men var snart på Lycka igen. Lycka fräste då ifrån till tiken som därefter lät Lycka vara ifred. Då passade min lilla fyrbenta vän på att gå tillbaka till mig. Där hon satte sig vid mina fötter.

Tiken glömde fort bort vad Lycka hade sagt och sökte snart upp henne igen. Men lite kom nog tiken ändå allt ihåg för hon tog det lite varligare denna gång och visade nästan övertydligt hur gärna hon ville leka med min lilla fyrbenta vän. Lycka var minst lika tydlig med att tala om att hon inte alls var det minsta leksugen. Men till det slog tiken helt dövörat till. Jag gick då emellan och tiken gick där ifrån.

Efter ett tag vågade Lycka lämna sin trygga plats vid mina fötter och gick på egna små upptäcktsfärder igen :-)

När den påstridiga och närgångna tiken återigen sökte upp Lycka, sa Lycka ännu en gång ifrån till tiken och hunden lät henne då vara ifred. Staxt efter det gick hunden och  dess ägare. Så om tiken skulle ha låtit Lycka vara, eller om det åter igen bara var för stunden, det förtäljer inte historien, men ändå
Det känns som att min lilla fyrbenta vän har vuxit till sig lite. Att hon börjar bli lite tryggare i sig själv :-)

Den här gången vågade hon stå på sig mer och säga ifrån på ett helt annat vis än vid tidigare tillfällen. När det inte fungerade riktigt som hon hade tänk, sprang hon inte bara därifrån, utan  sökte i s t upp mig

Något som i a f jag tycker är ett stort steg i helt rätt rikting :-)

 

 

 

Må så gott!

 


sommarförkylning

En envis och ettrig sommarförkylning flög utan förvarning på mig. Med feber, snuva och hosta blev jag liggande utan någon större ork till någonting. Min underbara lilla Lycka kräver ingenting, utan är glad och nöjd med det mesta. Ändå tycker jag att vissa saker behöver hon visst få göra för att må bra. För vissa behov har hon, det går lixom inte att komma ifrån, och vissa av dessa behov görs med fördel utomhus.

Vilken tur att jag har nära, kära och vänner som ställer upp så mycket! Tack vare deras underbara omsorger har det inte gått någon som helst nöd på vare sig Lycka eller mig under dessa dagar.

Även fast det går väldigt sakta och långsamt, hoppas jag nu att förkylningen är på väg att ge med sig så att jag snart kommer på benen igen. För lite segt och tråkigt är det att inte orka göra någonting.

 

 

 

Må så gott!

 

roliga hundlekar och härliga promenader

En dag som påminde ganska så mycket om gårdagen *L*

Roliga hundlekar och härliga promenader :-)

 

 

 

Må så gott!


cockerpoo lek

I dag var det många hundar, hussar och mattar på hundträffen :-)

Den lilla cockerpoo valpen (som inte är så liten längre) var till Lyckas stora glädje där. Det är så roligt att se hur fint de två yrvädren leker med varandra och hur kul de har tillsammans :-D

 

                              

 

 

Må så gott!


boktips

En vän tipsade mig om boken

Se vad jag säger

– om hundars språk

Författare Memea Mohlin

 

Lyckades hitta den, så nu ska här läsas :-)

 

 

 

 Må så gott!


smidig nostrimning

Den här gången gick det förvånansvärt snabbt, lätt och smidigt med nostrimningen. Dessutom blev resultatet över all förväntan *L

Hoppas lite smått på att jag nu har kommit på hur jag ska göra. Skulle vara lite kul om det även i fortsättningen ville fungera så här bra

 

                                

 

 

Må så gott!

 


pälsinpackning

Hade återigen planer på att lägga spår tillsammans med min kompis och hennes hundar. Men eftersom himlen rätt som det var öppnade sig med häftiga skyfall som följd, ställde vi ännu en gång in spårläggningen.

I s t gick vi en härlig promenad tillsammans i en (för Lycka och mig) ny skog och nya marker.

Våra fyrbenta vänner lekte och busade, eller så bara strosade de runt tillsammans och hade det hur härligt som helst :-)

Tills dess att Lycka råkade missbedöma avståndet när hon skulle hoppa över ett dike, och råkade plumsa ner i den slemmiga geggan där nere. Då tyckte min lilla fyrbenta vän inte att promenaden var lika kul längre. Hon hade visserligen regnoverallen på sig, så egentligen var det bara tassarna hennes som blev kladdiga. Men för Lycka var det illa nog.

 Hennes hundkompisar däremot, blev överlyckliga över Lyckas fynd. De hoppade (till deras mattes mindre stora glädje och Lyckas stora förvåning) glatt ner i diket och gjorde en fin pälslerinpackning av geggan. 

Det vara bara det att den där leran luktade mindre gott. Så jag tror mig veta att det är två andra fyrbenta vänner som nu lixom Lycka är nybadade *S*

 

 

 

Må så gott!


spår inställt pga. regn

Tanken var att Lycka och jag, en kompis och hennes hundar skulle ut och lägga spår idag :-)

Självklart skulle Lycka slippa gå spår. Hon har tidigare när vi prövat det, så klart och tydligt visat att hon tycker att det är bland de tråkigaste sysselsättningar man kan tänka sig. Så för hennes del skulle det mer bli en rolig och trevlig utflyktspromenad med picknick :-)

Så var alltså tanken. Men när jag vaknade och först hörde och sen såg vilket väder det var, insåg jag ganska snart att det vare sig skulle bli spårläggning eller någon längre promenad för Lycka och mig idag. 

Alla som sett Lycka på en regnig promenad förstår varför. Hon ser så bedrövad och olycklig ut då, så att det riktigt skär i hjärtat att se henne. Och idag regnade det lixom inte lite heller, utan det öste ner.

Även fast min kompis hundar inte har något emot regn överhuvudtaget, höll min kompis med Lycka om att det var för regnigt och blött för att gå ut och lägga spår.

Så tack vare regnet blev det inget av tanken. Det får bli en annan gång  :-) 

Men att leka och busa, mysa och gosa inne i värmen medan regnet öste ner ute, var helt klart inte alls tokigt det heller :-)

Så även fast det inte blev som det var tänkt, blev det ändå en riktig mysig dag :-)

 

 

 

Må så gott!


lilla damen

Upptäckte en sak som jag missat i Lyckas socialträning.

Möte med finklädda äldre damer.

Vi mötte en sådan liten tant idag. Damen hade bl.a. basker, sjal, fina vår/höst kappan på, handväskan fint hängd på armen, handskar och ett par ordentliga stadiga klackskor. (Med sommarvärmen som var måste det ha varit jätte varmt för lilla damen med alla de där kläderna!) Hon kom sakta gående mot oss. När hon fick syn på Lycka sträckte hon upp armarna så att kappan och sjalen lixom flaxade upp som ett par jätte vingar typ, samtidigt som hon med hög gäll röst talade om hur mycket hon tyckte om hundar.

Lycka tittade mycket misstänksamt på damen. När tanten fortsatte att locka med skärande röst och utsträckta armar, bytte Lycka strategi. Hon ignorerade tanten totalt. Inte en blick fick damen. Ist hade min lilla fyrbenta vän blicken stadigt riktad mot mig hela tiden, medan hon gick perfekt fot på min högra sida, på så vis kom jag att hamna mellan Lycka och tanten.

Även fast vi inte övat på möte med  finklädda äldre damer överhuvudtaget, tycker jag ändå att Lycka klarade det väldigt bra och löste det hela på ett artigt, trevligt och mycket välfungerande vis :-)

 

 

 

Må så gott!


underbar sommardag!

Underbart fina Lycka har varit minst sagt jätte duktig hela dagen! Allt har fungerat så där roligt perfekt hela tiden :-D

Vi har lekt en massa roliga lekar och gått härliga promenader tillsammans :-)

Under våra promenader träffade vi på några hundkompisar till Lycka, så det har oxå blivit många roliga hundleker för min lilla fyrbenta vän :-)

underbar sommardag!

 

 

 

Må så gott!

 

hundmöten och hundpromenader

Under dagen har Lycka och jag både gått tillsammans med och mött många hundar. Så när kvällen kom, struntade vi helt enkelt i hundpromenaden. Det kändes inte som att någon av oss hade något större behov av den i dag.

Bl.a. har vi tagit en kortare sväng med en större Cane Corso och en något mindre Amstaff blandis.

Vi gick en härlig promenad tillsammans med Douglas och hans matte.

Vi träffade oxå den lilla Havanais farbrorn som vi inte har sett på så länge.

Och detta var bara några av alla som vi mött och/eller har gått med.

Så många hundmöten och hundpromenader har det som sagt blivit idag. Så ist för hundpromenaden fick det bli en lek och buspromenad :-)

Därefter en lugn och skön mys och gosstund i soffan :-)

 

 

 

Må så gott!


nationaldagen

Självklart fick Lycka vara med och fira nationaldagen!

Trots att hon är rätt liten brukar folk både se och lägga märke till henne, så även idag

 

                              

 

Må så gott!

 

Zelda

Jag hade rätt så höga förväntningar på boken Zelda och meningen med att ha hund. 

Men den levde utan några som helst problem upp till alla mina förväntningar och mer där till i massor :-)

Så otroligt bra var boken att jag läste den så långsamt jag bara kunde. Jag ville lixom inte att den skulle ta slut, vilket den givetvis gjorde ändå tillslut. 

Som tur är så finns det en blogg om Zelda. Så även fast boken är utläst, går det ändå att läsa vidare om henne :-)

Författaren till den jätte bra boken om Zelda är Åsa Nilsonne.

 

 

 

Må så gott!

 


sicksack-leken

Lycka börjar nu kunna alla våra lekar riktigt bra :-)

Det är så roligt att se hennes förväntansfulla glädje när vi leker hit-leken, klara färdiga gå eller vilken av våra lekar vi väljer att leka. Hennes glädje! Hennes glädje när vi leker. Så underbar! *L*

Det kännas nästan som att vi kommit så långt i lekarna vi leker nu, att vi lite smått skulle kunna börja leka någon ny :-)

Har funderat lite på vilken lek som Lycka skulle tycka va rolig att leka härnäst. Hon gillar bäst de lekar som vi båda är delaktiga i. De ska dessutom gärna vara snabba, fartfyllda och inte minst roliga, så klart ;-)

Vi har tidigare lekt sicksack-leken lite grann. Men jag fick känslan av att Lycka inte riktigt kopplade vad den leken gick ut på och därför bara tyckte att det var sådär kul. Meningen med leken är ju att det ska vara hel kul! Därför har vi inte lekt den på ett tag.

Ändå tror jag att det är en lek som skulle passa min lilla fyrbenta vän alldeles utmärkt. Om jag bara lyckas med det där att förklara den för henne, vill säga. Så den nya leken fick bli en variant av sicksack-leken. Att gå i en slalom åtta mellan mina ben.

Lyckas glädje när vi började leka. Hennes glädjefyllda engagemang när hon försökte lista ut vad den nya leken gick ut på. Känslan av att nå fram när hon började förstå. Obeskrivbart! :-D

Visst är det långt kvar, absolut. Men vi har kommit en bra bit på väg med den nya roliga leken :-) 

 

 

Må så gott!


lika i olikheten

Lycka och jag träffade Douglas och hans matte :-)

För de två fyrbeta vännerna blev det, pga. värmen, inte så mycket till hopp och bus promenad idag. Istället strosade de mest runt tillsammans. De luktade på en det ena än det andra.

Likt två parhästar gick de bredvid varandra. De såg så söta ut *L*

De två fyrbenta vännerna är till utseendet så olika. Men på något märkligt vis är de ändå rätt så lika varandra mitt i all den där olikheten *S*

Där Douglas päls är kort, där är Lyckas lång och vice versa. Där Lycka är ljus, där är Douglas mörk och tvärt om.

Underbara vännerna!



                              

 

 

Må så gott!


virkad glass

Jag har aldrig sett en varg sitta på en parkbänk och äta glass.

Jag har heller aldrig sett en vildhund stå i kö till en glassbar för att köpa en glass.

Å andra sidan är det mycket jag inte har sett vargen/vildhunden göra som våra fyrbenta vänner gör.

Men det jag kom att tänka på, var det att jag inte har någon som helst aning om glass verkligen är nyttigt för våra fyrbenta vänner eller inte. Men en sak vet jag, och det är att Lycka har en ganska så känslig mage. Så pröva, tänker jag nog allt låta bli oavsett, tror jag.

Fast det är klart att min lilla fyrbenta vän ska få fira in sommaren med en egen glass med jordgubbar ändå! Tanken var att det skulle bli (enligt almanackan) på sommarens första sommardag. Men att göra en glass tog lite längre tid än vad jag hade räknat med. Så Lycka fick fira in sommaren i dag i s t :-)

 

 

 

Må så gott!


RSS 2.0