trevlig middag

Lycka har (tack och lov) inga som helst problem med att vara ensam hemma en stund om så skulle behövas. Men om det går och passar, ser jag naturligtvis allra helst att min lilla fyrbenta vän får följa med. Det gör att Lycka i stort sett alltid är med mig *L*
 Så även i kväll :-)
Vi har just kommit hem från en mycket trevlig middag där Lycka hade en självskriven plats på gästlistan.
Sånt gillar jag! *L*
 

                              

Må så gott!

blåsiga promenader

 
I trevligt sällskap har Lycka och jag gått roliga och härliga men något blåsiga promenader *S*
Nu väntar mys och gosstund i soffan *L*
 

 
Må så gott!
 
 

dröm och verklighet

Min lilla fyrbenta vän har (allt som oftast) varit otroligt uppmärksam och lyhörd. Hennes stora önskan om att vara till lags har gjort henne väldigt följsam. Men under de senaste dagarna har hon, om möjligt, varit ännu lättare än vanligt.
Kanske har det något med hormonerna efter löpet att göra, för Lycka var ungefär likadan för ca ett halvår sedan.
Men kanske är det inte enbart hormoner. Kanske kan det ha att göra med att min trogna lilla följeslagare nu börjar bli ung vuxen.

Oavsett vilket, just nu överträffar hon vida alla mina förväntningar och förhoppningar *L*

 Allt det jag inte riktigt vågat hoppas på att uppnå, men ändå innerst inne önskat, där är vi just nu min lilla fyrbenta vän och jag :-)
otroliga, fantastiska och alldeles underbara Lycka *L*
 
 


Må så gott!


vänliga ord

- Vilken duktig hund du har!
De vänliga orden från den främmande mannen gjorde mig så glad :-D
 
 
 
 
Må så gott!

friluftsdag


                              

I dag har vi strövat runt i skog och mark.
Vi har vandrat över stock och sten.
Och så har vi åkt roddbåt *L*
 
                                     
 

En riktigt härlig friluftsdag blev det :-D


Må så gott!

gå på promenad

Inget regn, så idag följde min lilla fyrbenta vän mer än gärna med mig ut på promenader :-D
 
 http://videofyme.resources.s3.amazonaws.com/player.swf?videoId=88271
 
 http://videofyme.resources.s3.amazonaws.com/player.swf?videoId=88272
 
 Roliga hundlekar och en massa lek och bus *S*




 Må så gott!

inget favorit väder

 
Lycka trivdes inte riktigt med det regniga och blöta vädret som var idag.
Men igår, fram tills dess att regnet kom, var det helt ok :-)
 
                             
 
Må så gott!

öron i maten

 

Visst förstod jag att det var mycket pyssel med att hålla pälshundar rena och fina, och att mattar/hussar till långhårshundar la ner en massa tid på pälsvård. Men riktigt hur det var, förstod jag först när jag blev Lyckas matte *L* Det var en helt ny värld som öppnade sig med schampon, balsam, borstar, kammar, trimrar, hårsnoddar och grejer. Många mattar/hussar till pälshundar kom med goda råd och bra tips som var till stor hjälp för mig som förstagångs pälshunds matte.

Men så var det det där med öron i maten... 

Lycka lägger lixom ner sina öron i maten när hon äter, vilket gör att de blir ganska så kladdiga. Någon gav mig tips om att sätta upp öronen med hårspännen. Säkert jätte bra. Men för Lycka fungerade det inte alls, vare sig med hårspännen, hårnypor eller snoddar. Hennes öron ramlade på något sätt ner i maten ändå.

Jag har funderat men inte lyckats klura ut någon bra lösning på det lilla problemet. Men så fick jag, på Zeldas blogg, svaret på gåtan om hur man kan undvika matrester i långhårshundars öron :-)

Och som så ofta när man väl får veta svaret, hade även det här lilla problemet en väldigt enkel lösning, vilket var en avklippt tröjärm alt. strumpbyxa.

Det fungerade hur bra som helst! Så nu får Lycka ha hårnät när hon äter

 

                                        


                               
                                          

 

Må så gott!


resväska och svalkande dusch



                           

Sedan tidigare var det bestämt att Lycka och jag skulle åka iväg på en dagsutflykt med nära och kära igår.

 Jag  såg fram emot vår lilla resa och ville verkligen komma iväg. När jag ställde fram Lyckas resväska, såg det ut som att även hon hade längtat efter den här utflykten hur länge som helst. Hon kunde inte fort nog komma ner i väskan *S* Väl på plats satt hon sen där och väntade tills det var dax för oss att gå.
Eftersom det är samma visa varje gång hennes resväska kommer fram, ställer jag numer fram den när det börjar närma sig avfärd, för hon blir lixom sittande där tills vi ger oss iväg.
 Det var länge sedan Lycka och jag åkte kommunala färdmedel. Även fast det gick bra sist, så känns det ändå som något vi kanske borde göra lite oftare.
Men resan, både dit och hem, gick hur bra som helst! *L* Lycka satt eller sov så tryggt i sin väska :-)
Fast varmt var det. Väldigt, väldigt varmt.
När vi sen kom hem, efter en mycket trevlig dag, trodde jag att Lycka skulle springa iväg till köket för att få mat. Men inte. I s t gick hon med viftande svans direkt in i badrummet och ställde sig i duschen! Lycka har ingenting emot att bli duschad, men det här var nog första gången som hon har bett om en. Självklart fick Lycka duscha när hon så tydligt frågade efter det, och det märktes verkligen hur mycket hon njöt och uppskattade det.
Hon är så tacksam för så lite, min underbara lilla fyrbenta vän    



   Må så gott!

något att tänka på

Något att tänka på och fundera över

 

"...  några ord om allmänt hundhyfs! Allt för ofta kommer lösspringande hundar mot mig när jag är ute med mina egna hundar. Det är ett oskick som varje hundägare borde fundera över innan han släpper sin hund - lång ifrån alla klarar av situationen med en plötsligt uppdykande, främmande och kanske påstridig hund. Därför måste du ALLTID kunna kalla in din hund när du ser ett annat ekipage komma på din promenadväg, eller att få din hund att ignorera det ekipaget ni möter. Kan du inte det ska du heller inte ha din hund okopplad! Om den du möter vill att hundarna ska få lov att leka och busa så har du chansen att ta ställning till det då. Visst hade det känts bra om den mötande hunden istället stannat och satt sig på sin förares kommande eller kommit in till hans sida!

Om alla hundägare såg det som ett krav så skulle både du och jag slippa obehaget när en, kanske storvuxen eller t o m hotfull, hund kommer rusande fram mot den egna hunden.

Tänk på alla som är hundrädda! För dem är en framrusande hund rena skräckscenariot. Att du som hundägare anser att din jycke är jättesnäll är inte till någon hjälp. Tänk också på att din hund kan göra det mest oväntade i situationer med rädda eller på annat sätt avvikande personer. Till exempel kan människor som rör sig på ett annorlunda sätt få din hund att reagera väldigt starkt eftersom den inte känner igen beteendet. Så oavsett hur dina medmänniskor än uppför sig är det alltid DU som ansvarar för vad din hund gör.

Så snälla du, se till att din hund inte rusar fram till alla den ser, utan att du är fullkomligt säker på att de önskar det. Sprid även detta till alla dina hundbekanta, vi hundägare skulle ha mycket bättre rykte och vara mer välkomna överallt om vi alla efterlever detta! ... "

 

ur boken Flockledare på två ben av Jeppe Stridh

 

 

 

 

Må så gott! 


siesta

Det blev ett par dagar med lite svalare och behagligare sommarväder, men idag var värmen tillbax igen.

Det märks att det tar på krafterna när det är så varmt ute. Lycka som brukar vara så full av energi, ligger gärna och vilar i sin svala korg. Sokrates likaså, fast han ligger inte i sin fina mjuka korg. Han tycker att han har hittat ett mycket skönare ställe att vila på, så högst upp i bokhyllan ligger han och har det bra

 

                                                              

 

Må så gott!

 

en snabbsummering av dagen

Roliga hundträffar och hundlekar, härliga promenader i trevligt sällskap och sen bortbjuden på middag, där de såg det som en självklarhet att Lycka skulle vara med *L*

Vilken underbar dag! :-)     


                               
                                                                            Lycka och Douglas

 


Må så gott!

 


hundböcker

De två böckerna
 Zelda och meningen med att ha hund
  och
 Se vad jag säger
 väckte min djupt sovande läslust till liv igen :-)

Därför tog jag en sväng till biblioteket för att se om jag kunde hitta några andra intressanta hundböcker att läsa. Hundhyllan där var liten och dessutom väldigt utplockad, men jag lyckades i a f hitta ett par böcker som jag inte läst

Flockledare på två ben av Jeppe Stridh

 och

Hundfostran, en lydig hund är en lycklig hund av Erik Wilsson och Johan B Steen.

De två förstnämnda böckerna gav så mycket nya infallsvinklar, inspiration, tankar och idéer samt en hel massa aha-upplevelser :-)

Hoppas att de två sistnämnda böckerna bjuder på lika givande läststunder *L*

 

 

 

Må så gott!


behaglig morgonpromenad

Fortfarande varmt och skönt ute, men något svalare och en friskare luft :-)

 Jag trodde nog att den mer behagliga utomhus temperaturen skulle ge mitt lilla energiknippe en hel massa extra energi. Att hon skulle få så mycket spring i sina små ben att det skulle bli svårt för henne att gå i vår vanliga promenadtakt. Men så blev det inte alls. Visst var det mer fart på mitt lilla yrväder, absolut! Men hon gick så fint vid min sida under hela promenaden *L*

Det var så härligt att kunna gå en lite mer normal långa morgonpromenad igen :-)

Vi avslutade promenaden med att gå till hundträffen. Lycka var inte så jätte intresserad av att delta i leken idag heller. Men hon kändes mycket lugnare och tryggare än förra gången vi var där :-)

 

 

 

Må så gott!


lugn söndag

                               


En härlig lugn dag med underbara sköna promenader, lek och bus :-)
 
 
 
Må så gott!

3 nya koppel

Att hitta koppel till Lycka var lite svårare än väntat.
I de två första affärerna fanns det nästan bara koppel till modell stor hund, och det var ju inte riktigt det jag var ute efter.
Men den tredje djuraffären hade det jag letade efter :-)
Så nu har vi koppel så vi klarar oss, i a f  ett tag *L*




Må så gott!
 
 
 

hundträffen och godisträd

 

Morgonpromenad till hundträffen.

I dag var det full fart där då sju hundar busade runt, lekte och hade det kul :-)

Men för Lycka blev det nog lite för mycket med alla dessa busande hundar. Hon satte sig vid mina ben och tittade sig oroligt omkring i s t för att delta i lekarna.

Meningen med att vi går dit är ju för att det ska vara roligt för Lycka. Och eftersom det inte kändes som att hon hade det kul där idag, gick vi ganska snart därifrån.  

Men även fast Lycka inte alls kände för att leka med hundkompisarna, var hon ändå full av lek och bus *S* Så det blev många roliga lekar som vi lekte tillsammans, jag och min underbara lilla fyrbenta vän :-)

                            
                                

                                                        Lycka vid ett godisträd

 

Må så gott!


Lycka fångar godis



Bättre sent än aldrig *L*
Här kommer det lilla filmklippet där Lycka fångar godis :-)

 

http://videofyme.resources.s3.amazonaws.com/player.swf?videoId=85993




Må så gott!




21 dagar!

De här 21 dagarna gick faktiskt ganska så fort *L*

Men det är ändå skönt att de nu är över!

Löpet i sig har inte varit några problem. Men på något vis blir man lixom lite isolerad under den perioden, det går inte att komma ifrån.

Vet inte om det gjorde vare sig till eller från egentligen. Men för att få bort ev spår av den goda doft som kanske fanns kvar, var det en ny duschad Lycka som äntligen fick träffa Douglas och några av de andra hundkompisar idag.

Vilken glädje! :-D

 

 

 

Må så gott!

 


borttappat koppel

Med ojämna mellanrum brukar det hända. Vilken gång i ordningen det är vet jag inte, men nu har jag gjort det igen.

När det har hänt, brukar jag (i a f för ett tag) bli väldigt duktig på att hålla reda på kopplet, knyta det runt midjan, eller hänga det över axlarna eller så. Men sen faller det lixom ur.

Och nu var det visst åter dax för det.

 Lycka och jag var på en äng, helt perfekt för lek och bus, och mycke av det blev det :-D

 Men någon gång under leken måste jag ha lagt ifrån mig kopplet. Jag tänkte inte på det förens vi hade gått en bra bit där ifrån och kommit fram till ett ställe där hundar förväntas vara kopplade.

Eftersom det inte är första gången, vet jag vid det här laget  hur svårt det kan vara att hitta koppel på ängar, i skogar och lite varstans. Därför har jag nu mer för vana att ha väldigt färglada "slit och släng" koppel, de gånger som jag tror mig veta att det kommer att bli lek och bus (med andra ord nästan jämt *L*). De kopplen brukar lixom vara lite lättare att hitta, ibland. Men eftersom jag råkat slarva bort även de färgglada kopplen, var det alltså ett vanligt läderkoppel som jag tappade bort den här gången. I ett fåfängt försök att hitta kopplet gick jag i a f tillbax till ängen för att försöka leta reda på det. Efter att ha vandrat runt där både länge och väl, utan att hitta det, gav jag tillslut upp.

Även fast jag egentligen tycker att det är respektlöst att ha sin hund lös där de förväntas vara kopplade, hade jag inte så mycket val den här gången. Lycka var hur duktig som helst och gick jätte fint fot hela tiden, så det kändes rätt ok ändå :-)

Det var som sagt ett tag sen sist. Men nu är det alltså åter dax för ett besök i djuraffären för att fylla på koppel förrådet.

Kanske skulle jag även försöka leta rätt på en sån där nyckelringsgrej som fanns förr och sätta den på kopplet. En sån där som pep när man visslade. Många hundar kallas ju in med vissling, ett koppel som lyssnar på visselsignal skulle kanske vara en bra grej, i a f för mig som det verkar *S*

 

 

 

Må så gott!


igelkott

När Lycka och jag var ute på kvällspromenaden igår, såg vi en liten igelkott :-)

Lycka tyckte den lilla var jätte spännande. Igelkotten verkade mest tycka att vi var skrämmande och otäcka, så vi tittade bara lite, lite, och gick sen därifrån. 

Men så söt var den :-)

 

                              

 

Må så gott!

 


fånga godis

Lycka har nu börjat förstå en annan av de lekar som jag förut inte riktigt lyckats med att förklara för henne :-)

Att fånga godis i luften

(Hade tänkt ha ett litet filmklipp på det här, men det gick inte så bra... Så det får bli en bild på Lycka när hon vilar i skuggan ist)


Lugna roliga inomhuslekar på dagarna, och härliga promenader när det är lite svalare ute :-)

Underbara sommardagar :-D

 

 

 

Må så gott!


borta bra, men hemma bäst

Min underbara lilla fyrbenta vän och jag åkte iväg på en liten semester.

Lycka är ju rätt så van vid att få följa med mig i stort sett överallt, och det brukar fungera hur bra som helst :-)

Ändå, lätt som det visade sig vara att ha henne med på resan, det hade jag nog inte riktigt väntat mig. Hon fann sig snabbt till rätta i den nya miljön, med alla de nya dofterna, ljuden och allt runt omkring.

Det har fungerat hur smidigt och bra som helst! :-D

Härliga dagar.

Men ändå, skönt att vara hemma igen :-)

 

 

        

 

 

Må så gott!


lite fullt upp

Lycka och jag kommer antagligen ha lite fullt upp de närmsta dagarna *L*

Men på måndag, om inte förr, borde allt va som vanligt igen  :-)

 

Med en önskan om underbara, härliga, soliga och fina sommar dagar :-)

 

 

 

Må så gott!

 


fungerande schampo!


Förra gången jag letade schampo köpte jag ju ett som var av samma märke som det Lycka brukar använda, fast en annan sort. Det gick som bekant sådär bra... :-s

Även fast det inte fungerade riktigt som tänkt sist, gjorde jag likadant den här gången, fast lite annorlunda ändå. *L* 

Den här gången köpte jag ett schampo av samma märke som ett balsam jag prövat en gång och som jag var nöjd med.

Med tanke på hur Lyckas päls såg ut, köpte jag även balsamet, för att på något märkligt vis vara på den säkra sidan :-p

Även fast det inte var så länge sedan Lycka duschade, ville jag självklart testa de nya grejerna i a f.

Och vad glad jag blev!

Lyckas päls blev så mjuk och så fin! *L*

Mycket mjukare, lenare och finare än den någonsin blev med det gamla schampot, som jag ändå var nöjd med!

Den här gången stämde det där med inget ont...

Det blev ju jätte bra det här! :-D

 

                               

                        

Må så gott!

 


spårruta

                           
                              
Min kompis (som jag skulle lägga spår med för ett tag sen) hade aldrig förut träffat på en hund som går så lite på nos som Lycka. På kul har min kompis funderat, klurat och letat efter något roligt sätt som skulle kunna väcka min lilla fyrbenta väns intresse att använda nosen. *L*

Hon kom att tänka på spårrutan.

Även fast Lycka på senare tid har visat ett allt större intresse och verkat tycka att våra spår/sök lekar har varit mycke roligare än tidigare, trodde jag nog ändå inte riktigt på den här nya leken. Men visst testade vi :-)

Och tur var väl det *S*

 Lycka förstod nästan på en gång vad den nya leken gick ut på *L* Och hon tyckte det var roligt! :-D

Med nosen i marken och en glatt viftande svans vandrade hon, djupt koncentrerad på uppgiften, runt i rutan. En enda gång kom hon utanför och då bara ca 1 dm(!), men hon tappade varken intresset eller tålamodet för det hon höll på med. Hon letade i s t snabbt upp spåret igen och fortsatte sitt letande :-)

Så kul med en ny rolig lek! :-)




Må så gott!

 

 


liten present

Fick en så söt liten present :-D

 

 

 

Må så gott!

 


stinkande grönt slem

Varför Lycka fick för sig att rulla sig i stinkande andbajs (?) vet jag inte. Kanske var det så enkelt att hon kände för att rulla sig i det svala gräset och att bajset bara råkade vara där. Kanske var det ett försök från hennes sida att förminska eller förstärka den egna doften, som för tillfället verkar vara nästintill oemotståndlig för alla hanhundar runt om kring.

Om det var ett sätt för henne att tala om för mig att hon kände för en svalkande dusch, lyckades hon i a f alldeles utmärkt *S*

För det var alldeles otroligt vad det där gröna slemmet stank illa!

Kan nog i o f s kanske tycka att min lilla fyrbenta vän hade kunnat välja något som var lite lättare att tvätta bort i s f. För det var varken helt lätt att få bort det där intorkade gröna äckliga eller att bli av med stanken från det.

Men tillslut så lyckades jag i a f :-)

Är glad att jag hade en sådan tur att det fanns såpass mycket schampo kvar i den gamla schampo flaskan, så att det räckte för att få min lilla fyrbenta vän ren och fin igen :-)

Måste helt klart se till att få hem något bra hund schampo ganska snart, i f a min lilla fyrbenta vän får för sig att hitta något annat mysigt att rulla sig i innan hennes nästa baddag

Lilla söt! *L*

 

 

 

Må så gott!


katt sök


                               

Eftersom det var så varmt ute, blev det lite längre morgon och kvällspromenader och bara kortare svängar ute mitt på dagen.

Men något kul kände jag ändå för att hitta på, så det fick bli lite roliga inomhuslekar :-)

När vi hade lekt lite olika lekar, fick det bli lite sök lek oxå, även fast det inte brukar tillhör Lyckas favoritsysselsättning. 

Så roligt som hon tyckte det var idag, har hon nog aldrig tyckt att den leken varit förut :-)

Fast lite synd om henne tyckte jag allt ändå. 

För Sokrates (katten) bestämde sig för att vara med i leken och han var bra mycket snabbare än Lycka på att hitta det gömda godiset.  

Men roligt var det :-)

 

 

 

Må så gott!

 


lek med kinesvalp

I dag träffade Lycka och jag min kompis och hennes lilla kinesvalp :-)

Den lilla var så liten och så bedårande söt! Och så kavat den lilla var!

Lycka som är förhållandevis liten, såg så stor ut när de lekte och busade runt. Men det märktes tydligt att min lilla fyrbenta vän förstod att den lilla var liten. Hon var så tålmodig och verkligen försiktig med den lilla :-)

 

 

 

 

Må så gott!

 


RSS 2.0