mer leksakslek


Så här såg det ut idag när Happiness avlutade sin leksakslek



Må så gott!

finns det hjärterum så

                             
                                                         Finns det hjärterum så finns det stjärterum *L*
 


Må så gott!
 
 

laxolja


Om man ska tro på allt det som laxoljan påstås vara bra för, verkar det ju vara värsta bästa kosttillskottet!
Bl.a har jag hört att fiskoljan ska vara bra mot eksem och torr hud, ge bättre klor och finare päls. Dessutom ska den tydligen motverka hjärt och kärl problem, öka koncentrationsförmågan samt vara bra för lederna.
Kanske kan det vara värt att pröva den där mirakeloljan...
 
 

Må så gott!

innedag

Mina små trasselsuddar kände inte alls för att gå ut i dag. Men vi kom i alla fall ut på några kortare promenader och en rolig lek och bus promenad tillsammans med Douglas och hans matte :-)
Men mest har vi hållit oss inne i värmen och lekt en massa roliga inomhuslekar idag. Nu är det hög tid för lite mysig pälsvård och där efter gosstund i soffan *L*

(om vi låtsas sova jätte mycket, kanske matte glömmer att ta med sig oss på sin promenad och så slipper vi gå ut)



Må så gott!

snälla lilla Fiffi

Medan Happiness nöjd och belåten låg hemma och sov sött och gott i den varma goa sängen, var Lycka och jag ute och gick en härlig kvällspromenad tillsammans. Rätt som det var dök det upp en stor svart hund framför oss. När hunden upptäckte oss stelnade den lixom till, och tycktes överväga om den skulle fly eller rusa mot oss. Medan den övervägde de båda alternativen dök det upp en till hund, en glad och pigg unghund av modell amstaff och eller pitbull blandning av något slag, den såg ut att fråga hund nr 1 vad de skulle göra. Men hund nr 1 behövde aldrig fatta något beslut, för ytterligare en amstaff/pitbull blandning dök upp, och den hade redan fattat ett beslut, vilket var att Lycka och jag inte hade något på den vägen att göra. Med raggen rest gick den med stela, hotfulla och mycket bestämda steg mot Lycka och mig. Lycka gillade inte riktigt hundens attityd och bestämde sig raskt för att detta var något som jag fick ta hand om, själv satte hon sig bakom mina ben. Då först kommer de två ägarna till hundarna gåendes på vägen. De ropade på sina hundar och hund nr 1 och 2 vände efter en stunds tvekan och sprang till sin matte, men hund nr 3 ignorerade sin matte helt. Den hade ju lixom lite annat för sig, nämligen att få bort inkräktarna som gick på deras väg.
När matten tillslut förstod att hunden inte lyssnade på hennes hit, gick hon efter hunden. Just som den nådde fram till mina ben, fick hon fatt i hundens halsband och släpade bort den från oss.
– Lilla Fiffi är så snäll, hon vill alltid hälsa och leka med alla andra hundar hon möter.
Fiffi som vid det laget både morrade och visade upp alla sina fina tänder, jag vet inte jag, men så brukar inte de hundar jag känner bete sig när de vill leka, fast lilla Fiffi kanske är lite annorlunda hon...



Må så gott!

 


bad dag

Bad på lite olika vis men med samma önskvärda slutresultat *L*






Må så gott!

roligare och roligare

Det är inte dubbelt så kul att ha två fyrbenta vänner att dela vardagen med. Det är mycket, mycket roligare och mer givande och större än så!  Och det blir bara roligare och roligare för var dag som går :-D
  
                             
                                                     


Må så gott!

lek och bus

Lek och bus med Douglas  *L*

     



Må så gott!

leksakslek

Så här såg det ut när Happiness hade avslutat sin leksakslek

  



Må så gott!


14/2

Med en önskan om en fin och mysig Alla hjärtans dag!



Må så gott!
 

vinterlek

                               


Må så gott!

koppelpromenader

Snöstormen hade med sig otroliga mängder med snö! Om man lämnade de plogade vägarna, pulsade man runt med snö långt upp över knäna. Så några lek & bus promenader blev det inte idag. I stället fick det bli koppelpromenader i det fina och härliga vintervädret. Promenaderna i sig hade Happiness absolut inget emot, tvärt om. Men det där snöret som hindrade henne från att upptäcka världen på egen hand, det hade hon nog mer än gärna varit utan, tror jag.
(Koppelpromenader har vi ju gått förut, så lite märkligt tycker jag allt att det är, att det var först nu som hon tycks ha upptäckt det.)


Må så gott!

inställt pga snö

Bloggandet inställt pga snö och extrainsatt pälsvårdsarbete :-p


Må så gott! 


glädjerus

Samtidigt som det var så stort att jag hade svårt att fatta att det var sant och på riktigt, svävade jag lixom runt på små rosa skimrande moln av ren och skär lycka. Visst vandrar jag fortfarande runt i ett skimrande glädjerus, men jag börjar ändå så sakteliga landa mitt i all denna lycka och glädje. Så smått börjar det gå upp för mig att detta underbara inte är en dröm, utan att jag faktiskt är matte till två små ljuvliga hundar nu *L*
Vilken underbar och härlig känsla det är!




Må så gott!


nöjda vänner

                                 

                           
Två nöjda vänner vilar gott efter en härlig lek&bus promenad :-)
   Nu mys och gos stund i soffan *L*




Må så gott!

                                                                   

matskålen

När Lycka var nyinflyttad hade hon lite svårt att äta själv, men efter ett par dagar åt hon med både god aptit och på egen hand. Att Happiness var likadan när hon precis flyttat hem, var alltså inget som oroade mig. Jag var övertygad om att det skulle ge med sig efter ett par dagar eller så. Men det gjorde det inte. Visst hon åt, tack och lov, med god aptit. Men att stoppa ner nosen i matskålen, det bara tvärvägrade hon.
Så sa en mycket när och kär:
- Det är klart att Happiness inte äter ur den där skålen! Hon vill ju ha en likadan matskål som Lycka har.
Även fast jag nog inte trodde att det skulle göra någon större skillnad, fick Happiness en matskål som var identisk med Lyckas, och från den dagen har hon ätit själv :-)
Tänk vilken stor betydelse en matskål kan ha!



Må så gott!

John Blund

                                      
                                                                           Tre möten med John Blund *L*



Må så gott!

som smågodis

Att med ord försöka beskriva all den glädje som Lycka har/ger mig, allt det hon betyder och allt det hon har givit/ger mig, går inte, så det tänkte jag inte göra.  Någonstans och någon gång i all denna lycka och glädje föddes en liten liten tanke, som sakta men säkert växte sig allt starkare. Tänk att ha två fyrbenta vänner! I början var det just bara en liten förflugen tanke, men allt eftersom tiden gick kom den allt oftare och växte sig allt starkare.
Så det blev så att jag återigen började mitt sökande efter en liten fyrbent vän. Precis som när jag letande efter Lycka, fanns det hur många hundar som helst, men ingen av alla dessa hundar kändes riktigt rätt. Tillslut började jag fundera över om det kanske kunde vara så att jag innerst inne inte kände mig riktigt redo för det stora nya som väntade med en hund nr två. Jag har ju aldrig tidigare haft den stora äran och förmånen att ha två hundvänner samtidigt. Jag fortsatte i o f  att leta och titta runt lite, om och i fall att lixom. För om det var meningen skulle den rätta lilla fyrbenta vännen dyka upp tänkte jag. Men någon större förhoppning om att hitta det jag sökte hade jag egentligen inte.
Så en dag när Lycka och jag lekte lite passivitetslekar med störning bland folk, kom en kvinna fram och började prata med mig. För att göra en lång historia något kortare, men ändå förhoppningsvis begriplig, måste man här känna till och komma ihåg ordspråket "alla känner apan" (apan är typ jag då)
Utan att hon kände mig visste alltså den här kvinnan redan vem jag var innan hon kom fram till mig. Det visade sig att kvinnan hade en kull CC valpar som hon nu sökte kärleksfulla hem till.
Utan några större förhoppningar om att jag skulle finna min lilla fyrbenta vän  (jag hade ju som sagt tittat och letat ett tag vid det här laget) åkte jag dit för att titta på de stiliga föräldrarna och söta valparna.
Och där var hon, min underbara lilla Happiness!
Lite orolig över om Lycka skulle hålla med mig, och hur hon skulle ta det hela var jag allt. Men det visade sig, tack och lov, vara en helt obefogad oro. Happiness fick ett varmt och hjärtligt mottagande och med öppna armar (tassar) lät Lycka Happiness flytta in :-)
 I boken HUND. står det: De (kineserna) är som smågodis. När man väl börjat med en är det svårt att sluta. De blir fler och fler och...
Kanske stämmer det ;-)

  



Må så gott!

snölek

En härlig lek & bus promenad :-D
http://player.videofy.me/player.swf?videoId=164293



Må så gott!

RSS 2.0